BLIKVANGERS van 12-10 tot en met 18-10-2015

Machteld Kaesemans

2015-10-20 Klapekster Eddie Meynen

Klapekster  /  Eddie Meynen .

 

Iedereen hoorde “ De roep van de zee” en zakte af naar ons Mergusgebied. Niet minder dan 176 waarnemers gaven hun geheimen prijs, de waarnemingen liepen als een sneltrein binnen !  Veel nieuwe en weinig geziene vogels werden genoteerd zoals klapekster, hop, bonte kraai, Siberische boompieper, Siberische tjiftjaf, Pallas’ boszanger en ruigpootbuizerd.

 

De trek van goudhaantjes was enorm. Vuurgoudhaantjes werden ook genoteerd maar in veel mindere mate.

 

Heel veel kramsvogels en koperwieken waren onderweg, stilaan kunnen we dus nieuwe soorten in onze tuinen verwelkomen en voederen.

 

Het vinden van een Europese kanarie of een goudvink, appelvink, kruisbek, ijsgors, sneeuwgors en zoveel andere soorten zorgt voor een heerlijk gevoel!

 

Twijfel dus niet en ga op stap met je verrekijker en of je telescoop !

 

 

Pallas’ Boszanger    /    Siberische Tjiftjaf.

 

2015-10-20 Pallas' Boszanger Johan Buckens 2015-10-20 Siberische Tjiftjaf Johan Buckens

Johan Buckens

 

 

WAARNEMERS:

Achille Schretter, Alain Boeckx, Albert Neyt, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Theunis, Bart Van Thuyne, Beuselinck Muriel, Brent Vancauwenberghe, Catherine Priem, Cathy Zanté, Dan Crabbe, Daniël Wybo, Dany Depauw, David Botteldoorn, David Van den Schoor, Devos Johan, Diederik D’Hert, Dirk van Renterghem, Dominique, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Eef Thoen, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Eric Cuvelier, Eric Hermy, Erik Etienne, Erwin Derous, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frank Van Oost, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Freddy Rogiers, Frédéric Vanhove, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Gerrit De Vos, Guido Minnaert, Guido Orbie, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vandenberghe, Hilbran Verstraete, Indra Jacobs, Inventarisatie Damme golf, J Vanryckeghem, Jan Arras, Jan Baert, Jan de Wit, Jan D’hondt, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jan Van Uytvanck, Jan Vanwynsberghe, Jan Versigghel, Jean Hugé, Jean-Sébastien Rousseau-Piot, Jeremy Demey, Jeroen Vanheuverswyn, Joachim Bertrands, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Opsomer, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jorg Lambrechts, Joris Elst, Jos Simons, Jürgen Vanpraet., K. Van Parys , Karel Tack, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Maréchal, Koen Verbanck, Kris Lesage, Kris Struyf, Kris Van den Abeele, Kris van Scharen, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc Bekaert, Luc Boon, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc & Françoise Roca , Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marc P, Marcel Pottier, Margaux Boeraeve, Marijn Bauters, Marnix Aernaut, Marnix Lefranc, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Matthieu Fabry, Michel Louette, Mylle Johnny, Nathalie Picard, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Dupont, Olivier Vergucht, Patrick Beirens, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Paul Versmissen, Pecceu Bert, Peter Adriaens, Peter Hofman, Peter Van den bossche, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, Pieter, D, Reinhardt Strubbe, Reinoud Allaert, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robin Vermylen, Romain Deloof, Ruben Recour, Rudy Deplae, Rudy Lenaerts, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sander Wouters, Sarah Defoort, Silas Morreeuw, Simon Feys, Simon Vyncke, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Steven Keteleer, Steven Van den Bussche, Stijn Baeten, Stijn Borny, Stijn Cooleman, Stocman François, Thomas Gyselinck, Tim Rogghe, Tom Goossens, Urbain Ureel, Vandeputte Christian, Verduystert J.P., Vincent Dufour, Wannes Bos, Ward Tamsyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Roelant, Wim Trio, Wout De Rouck, Wouter Van Gompel.

 

 

Siberische Boompieper.

 

2015-10-20 Siberische Boompieper Patrick Beirens

Patrick Beirens

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Goudhaan  /  Vuurgoudhaan  /  Kramsvogel  /  Koperwiek.

 

2015-10-20 Goudhaan Marnix Vyncke 2015-10-20 Vuurgoudhaan Filip De Ruwe

 

2015-10-20 Kramsvogel Marnix Vyncke 2015-10-20 Koperwiek Marnix Vyncke

1,3,4 : Marnix Vyncke    /     2 : Filip De Ruwe

 

 

Zomertaling: Moerbrugge.

Roodhalsfuut: Achterhaven.

Geoorde fuut: Roksem Put.

Lepelaar: Uitkerke, Achterhaven, Knokke.

Roerdomp: Damme, Achterhaven.

Koereiger: Damme.

Grote zilverreiger: Damme, Dudzele, Uitkerke, Moerbrugge, Oostkamp, Lapscheure. Knokke, Eernegem, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem, Brugge, Lissewege, Oedelem, Houtave, Hoeke, Sijsele, Beernem, Assebroek, Loppem.

Visarend: Achterhaven.

Bruine kiekendief: Uitkerke, Achterhaven, Knokke, Oudenburg, Lissewege, Blankenberge, Vlissegem.

Havik: Knokke.

Ruigpootbuizerd: Uitkerke Weiden.

Smelleken: Knokke, Zeebrugge, Achterhaven, Zeebos.

Slechtvalk: Zeebrugge, Zedelgem, Heist, Achterhaven, Knokke, Damme,  Wingene, Zeekanaal, Uitkerke.

Waterral: Moerbrugge. Achterhaven, Damme, Lissewege, Ettelgem.

Bokje: Assebroek, Uitkerke, Achterhaven, Lissewege, Oedelem.

Geelpootmeeuw: Heist/Oostdam.

Kerkuil: Zeebrugge.

Bosuil: Sijsele, Assebroek.

Velduil: Heist, Zeebrugge, Uitkerke, Zuienkerke, Achterhaven, Wenduine, Blankenberge, Vlissegem, Knokke.

Hop: Staatsbos Wenduine.

Kleine bonte specht: Oostkamp.

Zwarte specht: Beisbroek.

Klapekster: Heist.

Bonte kraai: Zwinbosjes.

Boomleeuwerik: Zedelgem, Achterhaven, Heist, Beernem, Knokke.

Strandleeuwerik: De Haan.

Cetti’s zanger: Heist, Zeebrugge, Lissewege, Achterhaven, Uitkerke, Zeekanaal, Damme, Jabbeke.

Pallas’ boszanger: Blankenberge, Zeereep Wenduine/Blankenberge.

Siberische tjiftjaf: Zeebrugge Voorhaven.

Beflijster: Heist, Zeebrugge, Achterhaven.

Gekraagde roodstaart: Zeebrugge, Heist.

Boompieper: Zeebrugge, Heist, Achterhaven.

Siberische boompieper: Heist.

Waterpieper: Brugge, Knokke.

Rouwkwikstaart: Zeebrugge.

Europese kanarie: Heist, Zeebrugge.

Kleine barmsijs: Heist, Zeebrugge, Loppem.

Barmsijs onbekend: Heist, Achterhaven, Zeebrugge, Wenduine.

Kruisbek: De Haan, Zeebrugge.

Goudvink: Knokke.

Appelvink: Heist, Wenduine.

IJsgors: Zeebrugge, Heist, Knokke.

Sneeuwgors: Heist.

 

 

Bonte Kraai    /    Hop

 

2015-10-20 Bonte Kraai Philippe Deprez 2015-10-20 Hop Lowie Lams

Philippe Deprez    /    Lowie Lams

 

Machteld Kaesemans   20/10/2015