MERGUS WEEKNIEUWS 2016/5

Frank De Scheemaeker

2016-02-05 Rosse Grutto Herman Blockx

 

Hoys allen

 

Zie hier het laatste nieuws:

 

WEEKEND SCHOUWEN DUIVELAND

 

We wensen de 16 Mergussers die straks op weekend naar Schouwen vertrekken o.l.v. Johan Debuck een heerlijke driedaagse toe. Op de www.mergus.be zullen jullie de sfeer kunnen opvolgen.

 

NATUURPUNT OP REIS  (oproep van Dominique)

Natuur.reizen zit nu ook op Facebook. Je kan ons hier vinden!

Wat mag je hier verwachten? Leuke waarnemingen tijdens een Natuur.reis (om de achterblijvers een beetje te verlekkeren J), aankondigingen van nieuwe Natuur.reizen, het verschijnen van een verslag of een fraai fotoboek van één van onze trips, uitnodigingen voor een terugkomdag, vrijkomen van plaatsen door annuleringen, tips rond de beste boeken, verrekijkers, telescopen, ervaringen van medereizigers, info over de groene doelen die Natuur.reizen steunt, … kortom: alles wat van veraf of kortbij met ons reisverhaal te maken heeft, vaak geïllustreerd door schitterende foto’s!

We zouden het erg waarderen mochten jullie deze pagina willen liken en mochten jullie vrienden en kennissen op de hoogte willen brengen van onze start op Facebook

 

GUIDO EN CHRIS IN THAILAND (net binnengelopen bericht)

 

Het is hier elke avond wat bekomen van het uitzonderlijk vogelen in dit Thaise land : zon, een sympathiek kennersgezelschap van Dutch Birders, een prachtige jungle en evenveel avontuur. We kunnen en mogen het ons niet beklagen en de ‘goals’ worden gescoord : lepelbekstrandloper, grote groepen Nordman’s groenpoot en Grote kanoeten, de zeldzame White-faced Plovers, Maleisische, woestijn- en Kaspische plevieren , Aziatische goudplevieren, poelruiters in de massa, terekruiters, Taiga-strandlopers enz, enz… Na 2 dagen zoutpannen  in Pak Tale en 3 dagen jungle van Thao Yai met prachtige kleine, middelgrote en grote vogels trekken we morgen naar Chang Mai en omgeving. Een van onze groep vierde gisteren z’n 2000ste vogel en vandaag scheef een andere z’n 3000ste op…. Het zijn kenners en de plaatselijke gids is gewoon outstanding. Maar de 3 Belgen krijgen waardering van de 6 Hollanders en het doet deugd. Chris straalt en geniet elke dag … O ja, we moeten momenteel zo’ n 200 stn hebben.

Allerbeste groetjes en tot nog eens,  Guido en Chris

 

VERSLAGEN OP DE WEBSITE

 

Vergeet niet de volgende dagen regelmatig de website te raadplegen: sfeerverslagen MERGUS WINTERFEEST, blikvangers, EXCURSIE DUINKERKE en WULPENOVERZICHT! We zijn goed bezig! Anny nogmaals bedankt voor de interessante presentatie en Rik met de Mergus Award.

 

MEEUWENWEEKEND IN BOULOGNE

 

Verleden jaar trokken Frank, Johan, Valérie, Benny en co in maart  naar het  erg leerrijke Starling meeuwenweekend in Boulogne sur Mer! Dit wordt ook dit jaar opnieuw georganiseerd. Johan en Karin Steuperaert-Mels zijn alvast geinteresseerd. Wil je ook mee: surf naar www.starlingreizen.be en schrijf je in en of contacteer Johan en Karin op karinjohan@yucom.be

 

BROEDVOGELS 2015 – 2016

 

VANAF VOLGENDE WEEK BEGINNEN WE AAN DE UITWERKING VAN DE BROEDVOGELS 2015. Heb je nog gebiedstellingen in je notaboek verborgen – stuur ze onmiddellijk door. Plus zet nu ook al in je agenda: vrijdagavond 19 februari – grote regionale broedvogelvergadering in de VLM zaal – gedetailleerde uitnodiging volgt in het weekend. We rekenen op ieders aanwezigheid

 

LAATSTE NIEUWS ROND HET ZWIN

 

Informatieavond ‘Zwin in verandering 2019’ Goed nieuws! Het Zwin wordt straks nog groter, veiliger en waardevoller. In de lente starten grootschalige werken die nodig zijn om de verzanding van de Zwingeul tegen te gaan. Zo houden we de slikken en schorren in stand, verhogen we de kustveiligheid en zorgen we voor extra beleving. Deze werken zullen drie jaar duren.   Geïnteresseerden zijn alvast van harte welkom op de informatieavond ‘Zwin in verandering 2019’.   WAAR & WANNEER? Donderdag 18 februari 2016 – 20u CC Scharpoord Meerlaan 32 8300 Knokke-Heist   Meer info op www.zwininverandering.eu of info@zwininverandering.eu

Een prettig en vogelrijk weekend gewenst.

 

Frank en het ganse Mergus team.

 

Foto archief Mergus: Herman Blockx