MERGUS WEEKNIEUWS 2016/ 29 & 30 – Zomerganzen – Op excursie – Mergus zomerfeest – Fietstocht uitgesteld.

Machteld Kaesemans

2016-07-21 Wulpen Marc Nollet

 

 

Hoys allen,

 

Zie hier het Mergus weeknieuws 2016 / 29+30.

 

 

ZOMERGANZEN

 

 

Machteld en Frank verzoeken alle tellers hun gegevens van vorige telweekend zo vlug mogelijk naar machteld.kaesemans@skynet.be door te mailen. Met dank

 

 

OP EXCURSIE         

 

 

Karina S en Marc N nodigen jullie allen van harte uit – nu zaterdagmorgen 23 juli voor een bezoek aan de Achterhaven. Afspraak 08u20 aan de gekende randparking Haven Brugge of 08u30 aan de roeiclub Herdersbrug Dudzele waar Karina en Marc vertrekken. Terug ca 12u30. Iedereen welkom. Er is al opvallende trek van steltlopers!

 

 

ZOMERFEEST

 

 

We noteren al 45 inschrijvingen – nog 15 vrij plaatsen. Ook zin om mee te gaan – schrijf je in bij frank.descheemaeker@skynet.be

 

 

We plannen ons feest op zondag 11 september 2016 voor een groep van maximaal 60 deelnemers.

 

We trekken naar Tiengemeten in Nederland.  www.tiengemeten-excursie.nlhttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/tiengemeten/ponttijden-tiengemeten – een nieuw Zeeland’ s eiland volledig ingericht voor de natuur! Het is er een paradijs voor steltlopers: bonte – kleine – temmincks – kanoet en krombekstrandloper, ruiters  (kans op poelruiter), veel stootvogels  ( 3 soorten kiekendieven visarend gegarandeerd), lepelaars, zilverreigers, enz .. enz..). Er zijn prachtige rustige wandel – en fietspaden (gemotoriseerd vervoer is niet toegelaten) … dus ontspanning en onthaasting verzekerd!

 

 • VERTREKPLAATS : Brugge parking Lodewijk Coiseaukaai
 • UURREGELING :
 • 07.15 uur instappen bus
 • 07.30 uur vertrek bus
 • 09.30 uur aankomst, kopen kaartjes pont, …
 • 10.00 uur stipt : vertrek met de pont naar het eiland Tiengemeten.  Op het eiland wachten de gidsen Hendrik en Ellen ons op om samen met ons de ganse dag op pad te gaan.
 • 10.10 uur :aankomst op het eiland; vertrek wandeling via Oostelijk Weelde naar de Herberg.   De groep wordt in tweeën verdeeld en gaat via een aparte route; ’s middags lopen de mensen andersom, zodat iedereen hetzelfde heeft gelopen en gezien.
 • 12.45 – 14.00 uur           koudwarmbuffet in de Herberg
 • 14.00 uur                       wandeling terug naar de pont (eventueel via Westelijk Weelde)
 • 17.10 uur                       terug met de pont naar de vaste wal
 • 17.45 vertrek bus
 • 19:45 uur terug in Brugge

 

Leiding in de handen van Karina, Johan en het Mergus bestuur – die de trip perfect voorbereid hebben.  Frank kan er dit jaar helaas niet bij zijn.

 

Laarzen zijn niet noodzakelijk… goede wandelschoenen volstaan. Telescoop kan handig zijn, verrekijker zeker niet vergeten.

 

De  wandelexcursies en het buffet worden gratis aangeboden.  Voor de bus vragen we een bijdrage van 15€ voor volwassen en 5€ voor kinderen onder de 14 jaar. Inschrijven kan door een mailtje naar frank.descheemaeker@skynet.be en storting van x 15€ en/of x 5€ op het gekende Mergus rekeningnummer 30 380 0084815 11, BBRU BE BB, van Mergus, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding van de namen en aantal deelnemers. Jullie krijgen onmiddellijk een bevestiging terug

 

Een prettig weekend gewenst! En vergeet niet naar de mooie foto’s van ons koppeltje grauwe kieken te kijken op de www.mergus.be

 

 

 

FIETSTOCHT WOENSDAG AVOND 27 JULI NAAR UITKERKE IS UITGESTELD NAAR EEN LATER TE BEPALEN DATUM

 

Een aangenaam  verlengd weekend gewenst

 

Frank en het ganse Mergus bestuur