BLIKVANGERS van 18-07 tot en met 24-07-2016

Machteld Kaesemans

2016-08-26 Zwarte kraai Marc Nollet

Zwarte Kraai  /  Marc Nollet.

 

 

In aansluiting op vorige week besteed ik hier vooral aandacht aan “Vogels in het zwart”. Sommige mensen denken dat een krassende zwarte kraai ongeluk brengt…zoals mijn ma vroeger! Is dit gebaseerd op de kleur? Ook een ontmoeting met een zwarte kat is te mijden. Dit berust enkel op bijgeloof en verschilt van de ene tot de andere cultuur.

De zwarte vogels gezien deze week zijn: zwarte kraai, kauw, merel, zwarte specht, aalscholver, meerkoet, waterhoen en gierzwaluw. Deze laatste trekken nu al naar het zuiden. Bekijk aandachtig de foto’s en je zal zien dat ook zwarte vogels mooi zijn en veel verschillende tinten vertonen in hun pluimage.

 

Zoals vroeger vermeld is de trek van de steltlopers naar het zuiden al op gang gekomen. In de Achterhaven werden 5 krombekstrandlopers gespot. Ook bosruiter, kemphaan, groenpootruiter, zwarte ruiter e.a. waren aanwezig.

 

Dit was het voor deze week…op naar de volgende! Vergeet jullie waarnemingen niet in te voeren en vooral geniet van onze natuur…nu in volle zomer.

 

Machteld.

 

 

Kauw    /    Merel

 

2016-08-26 Kauw Yves Verstraeten 2016-07-26 Merel Marnix Vyncke

Yves Verstraeten  /  Marnix Vyncke

 

 

WAARNEMERS:

Antoine Cornelis, Arlette Mestdagh, Bart Mortier, Bart Van Thuyne, Catherine Priem, Cedric Marsboom, Daniël Wybo, Dries Candaele, Elisabeth Fraeyman, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Sys, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frederik De Vos, Frederik Madou, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Gerin Pascale, Gilles Bavay, Guido Orbie, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Vandenberghe, Henk Bijsterbosch, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonathan Brutin, Jorg Lambrechts, Jürgen De Witte, Karel Tack, Karim Neirynck, Kenny Hessel, Koen Berwaerts, Koen Leysen, Koen Maertens, Kristof Hurtekant, Kurt Boux, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Louis Schramme, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Luc Verhelst, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Margaux Boeraeve , Marnix Vyncke, Martijn Roos , Michiel Soubry, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Philippe Deprez, Pieter Moysons, Rabindra Gurung, Resteau Nathalie, Rik Van Looy, Rik Vande Kerchove, Rony Lierman, Ruben Saey, Sam Dewanckele, Sander Bijsterbosch, Siegfried Van Ingelgem , Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Borny , Tim Torrekens, Vangerven Paul, Verduystert J.P, Vwg Mergus, Ward De Moor, Ward Tamsyn, Wilfried Pattyn, Wim Pauwels, Wim Trio, Wout De Rouck.

 

 

Meerkoet

 

2016-07-26 Meerkoet Marc De Ceuninck

Marc De Ceuninck

 

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

 

Zwarte Specht  /  Aalscholver  /  Waterhoen  /  Gierzwaluw

 

2016-07-26 Zwarte Specht Geert Vanhulle 2016-07-26 Aalscholver Marc De Ceuninck

2016-07-26 Waterhoen Marc Nollet 2016-07-26 Gierzwaluw Marc Van Daele

Geert Vanhulle  /  Marc De Ceuninck  /  Marc Nollet  /  Marc Van Daele

 

 

VOGELLIJST:

 

Kwartel

Zomertaling

Geoorde fuut

Lepelaar

Kwak

Grote zilverreiger

Wespendief

Bruine kiekendief

Slechtvalk

Waterral

Bosruiter

Krombekstrandloper

Grote stern

Zomertortel

kerkuil

Bosuil

Velduil

Kleine bonte specht

Zwarte specht

Wielewaal

Cetti’s zanger

Sprinkhaanzanger

Braamsluiper

Blauwborst

Gekraagde roodstaart

Boompieper

Kruisbek

Goudvink

 

 

Krombekstrandloper

 

2016-07-26 Krombekstrandloper Filip De Ruwe

Filip De Ruwe

.

Machteld Kaesemans  26/07/2016