MERGUS WEEKNIEUWS 2016/33: EXCURSIES – OPROEPEN – HET ZWIN

Frank De Scheemaeker

P1110170

 

 

 

 

 

Hoys allen               sfeerfoto – Frank De Scheemaeker

 

Hier opnieuw het recentste Mergus Nieuws:

 

ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016:   Fietstocht doorheen Zuienkerke en Uitkerke  (ter vervanging van de uitgestelde woensdagavond activiteit)

 

24.08.16 09.00 uur kerk van Zuienkerke fietstocht Zuienkerke en omgeving Frank De Scheemaeker

 

Met het oog op veel steltlopers en stootvogels – rijklare fiets – verrekijker en telescoop – terug 12u15

 

 

ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2016: met Jef Dekempe naar de monding van de Somme – inschrijven verplicht om de carpooling te kunnen voorbereiden

 

 

Ter herinnering, volgende week zaterdag 27 aug leid ik een wandeling in de baai van de Somme,

Afspraak : 08.00 h randparking Steenbrugge,

inschrijven kan tot 25 aug, via een mailtje naar jefdkaom@hotmail.com

meer info zie De Spille

 

BROEDVOGELGEGEVENS 2016

 

Heb je een gebied geïnventariseerd in 2016 en zijn de gegevens al uitgewerkt en de eindresultaten bekend….. stuur ze door naar Frank voor de regionale en nationale verwerking. Alvast bedankt!

 

OPROEP TINE DEVROYE

 

Dag Frank,

Ik zag onderstaande petitie, en vroeg me af of je die eens wil delen? Het gaat over wilde vogels als uilen die in publieke plaatsen, cafes gehouden worden als attractie. Waarbij ze dan nog aan touwtjes vastgebonden worden aan de poten, dus wel volledig tegen alle dierenwelzijn in!

groeten, Tine

 

https://www.change.org/p/the-ministry-of-the-environment-end-owls-caf%C3%A9-where-the-birds-are-constrained-and-immobile?recruiter=16464050&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&utm_term=des-lg-share_petition-custom_msg&recuruit_context=fb_share_mention_control&fb_ref=Default

 

 

WERFWANDELING ZWIN IN VERANDERING

Het Zwin is volop in verandering. In maart zijn de grootschalige werken om dit stukje topnatuur in stand te houden gestart. Ten zuiden van het huidige natuurgebied doken kranen en bulldozers op om de Zwingeul te verlengen en een nieuwe dijk aan te leggen. Nu starten ook de werken in de Zwinvlakte zelf om de Zwingeul te verbreden en te verdiepen. Wil je er meer over weten? Op 28 augustus is een eerste werfwandeling voorzien. Afspraak om 10 uur aan het Infocentrum Zwin voor een geleide wandeling op het terrein.

Adres:
Gerrit van Hoeckestraat 2 – 4525 NH Retranchement

Intussen vind je alle actuele info over de veranderingen in het Zwin op www.zwininverandering.eu. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook inschrijven op de nieuwsbrief

 

Een prettig weekend gewenst ! en vergeet niet naar onze www.mergus.be te surfen voor de blikvangers en recente waarnemingen!

 

Frank en het volledig Mergus bestuur