BLIKVANGERS van 08-08 tot en met 14-08-2016

Machteld Kaesemans

2016-08-16 Blauwe Kiekendief Filip De Ruwe

Blauwe Kiekendief  /  Filip De Ruwe.

 

 

Meerdere zwarte ooievaars waren “op verkenning” in onze streek. Een koereiger, een jan-van-Gent, een purperreiger, een zwarte wouw werden gespot. Op de volledige lijst staan er nog enkele andere soorten.

 

In de Polders, in de landbouwgebieden over het algemeen, rijdt of loopt men op dit ogenblik tussen een muur van maïs zonder vergezicht. Daarom dacht ik eraan de roofvogels die deze week werden gezien in beeld te brengen. Deze machtige dieren  vliegen, zweven hoog boven ons hoofd maar zijn niet altijd gemakkelijk te herkennen,  er bestaat ook een grote variatie in het vederkleed.

Het vraagt dus heel wat inspanning en oefening voor velen onder ons om ze feilloos op naam en zeker op leeftijd te brengen.

Onze vogelaars zagen wespendief, zwarte wouw, blauwe- en bruine kiekendief, sperwer, havik, buizerd, torenvalk, boomvalk en slechtvalk.

 

Dat is het opnieuw, tot de volgende.

 

Machteld.

.

 

Bruine Kiekendief

 

2016-08-16 Bruine Kiek Filip De Ruwe

Filip De Ruwe

.

Wespendief

 

2016-08-16 Wespendief Marnix Vyncke

Marnix Vyncke

 

 

WAARNEMERS:

Alain Weemeeuw, Albert Neyt, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Bart Mortier, Bart Vantorre, Bastiaan Notebaert, Catherine Priem, Cedric Marsboom, Daniël Wybo, Dave Schmitt, David Botteldoorn, Diemer Vercayie, Dirk Werbrouck, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Sys, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Gerin Pascale, Guido Orbie, Guido Rappé, Guy Emsens, Hans Delrue, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan Talloen, Jelle Ronsmans, Joachim Bertrands, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Joop Scheijbeler, Julie Lecomte, Koen Baute, Koenraad Vandommele, Kris De Wit, Kurt Van Damme, L Feys, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Van den Kerchove, Luc Vanpaemel, Ludo Nelen, Maarten Desnouck, Maarten Schurmans, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Maurice Meunier, Michiel Soubry, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Verlinde, Paul Decuypere, Paul D’hoore, Paul Maertens, Peter Schautteet, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, Resteau Nathalie, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Borny , Stijn Raymaekers, Thijs Tanghe, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Verduystert J.P, Wauters Jean, Wilfried Pattyn, Willem-Jan Emsens, Wim Rommel, Wim Van Den Bossche, X Bertels.

 

 

Havik

 

2016-08-16 Havik Johan Buckens

Johan Buckens

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Buizerd  /  Zwarte Wouw  /  Sperwer  /  Torenvalk

 

2016-08-16 Buizerd Danny Claeysier 2016-08-16 Zwarte Wouw Marc De Ceuninck

 

2016-08-16 Sperwer Marc Nollet 2016-08-16 Torenvalk Marnix Vyncke

Danny Claeysier  /  Marc De Ceuninck  /  Marc Nollet  /  Marnix Vyncke

 

 

VOGELLIJST:

 

Geoorde fuut

Zwarte ooievaar

Lepelaar

Koereiger

Purperreiger

Grote zilverreiger

Jan-van-Gent

Wespendief

Zwarte Wouw

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Havik

Slechtvalk

Waterral

Bosruiter

Grote stern

Kleine jager

Bosuil

Kleine bonte specht

Zwarte specht

Grauwe Klauwier

Boomleeuwerik

Cetti’s zanger

Gekraagde roodstaart

Boompieper

Kruisbek

 

 

Boomvalk    /    Slechtvalk

 

2016-08-16 Boomvalk Marnix Vyncke2016-08-16 Slechtvalk Johan Buckens

Marnix Vyncke  /  Johan Buckens

 

 

Machteld Kaesemans    16/08/2016