BLIKVANGERS van 29-08 tot en met 04-09-2016

Machteld Kaesemans

2016-09-06 Kuifaalscholver Jonas Gyselen

Kuifaalscholver  /  Jonas Ghyselen.

 

 

Twee echte toppers deze week met roze spreeuw en kuifaalscholver. Deze vogels brengen heel wat spotters en fotografen op de been. Wel zijn beiden moeilijk om in beeld te krijgen!

 

De visarend wordt en werd nog dagelijks gezien. Wespendieven beleven hun laatste dagen hier voor ze vertrekken naar het zuiden. De meeste bruine kiekendieven maken zich ook klaar voor de trek, net als de boomvalk.

De eerste blauwe kiekendieven komen onze streek binnen.

 

2016 lijkt een succesjaar voor de torenvalk. Bij een wandeling in de Polders of de Achterhaven worden er meerdere gezien.

 

Een paar wintergasten werden gespot zoals smient en pijlstaart. Een velduil maakte reeds zijn opwachting. De rest vinden jullie wel in de vogellijst.

 

Machteld.

 

 

Visarend

 

2016-09-06 Visarend1 Marnix Vyncke

Marnix Vyncke

 

Wespendief

 

2016-09-04 Wespendief Johan Buckens

Johan Buckens

 

 

WAARNEMERS:

Alain Van Ghyseghem, Albert Neyt, Alexis De Munck, André Delier, Anthony Vo, Antoine Cornelis, Arlette Mestdagh, Bernard Miserez, Bert Kindermans, Bruno Portier, Catherine Priem, Christine Delrue, Daan Van Eenaeme, Daniël Wybo, Denis Van Der Elst, Dirk Van Renterghem, Dirk Werbrouck, Dominique, Dries Candaele, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Filip Van Den Bossche, Fons De Wispelaere, Francis Wyns, Frank De Scheemaeker, Fre D B , Freddy Rogiers, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert Vanhulle, Gert Govaerts, Guido Minnaert, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Vansteenbrugge, Hilbran Verstraete, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan D’hondt, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jean Laurys, Jean Pieters, Jean-Pierre R., Jeroen Vanheuverswyn, Joachim Bertrands, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Peeters, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Jonas Pottier, Jonathan Brutin, Jonathan Meire, Joris Elst, Jos Simons, Karel Boey, Karina Samyn, Karl Van Lierde, Kenny Hessel, Koen Baute, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lieven Decrick, Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc Audenaerde, Luc Teugels, Luc Van Den Kerchove, Luc Van Schoor – Vwg Ardea, Luc Vanpaemel, Ludo Nelen, Machteld Kaesemans, Marc Van Handenhove, Margaux Boeraeve , Marnix Vyncke, Martijn Roos , Mauro Bex, Mylle Johnny, Nick Van Den Bempt, Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Noël Vervaecke, Olivier Dochy, Patrick Janssens, Paul Decuypere, Peter Tibax, Pierre Blockx, Reinoud Allaert, Rik Vande Kerchove, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sebastiaan Hanoulle, Simon Vyncke, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan En Friedel Depover, Steven Van Den Bussche, Steyn Van Assche, Stijn Baeten, Stijn Cooleman, Tom Goossens, Valérie Goethals , Vandeputte Christian, Verduystert J.P, Vic Puype, Ward Tamsyn, Wauters Jean, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Roelant, Wim Trio, Wout De Rouck, Wouter Van Gasse, X Bertels.

 

 

Roze Spreeuw

 

2016-09-06 Roze Spreeuw1 Johan BuckensJohan Buckens

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Bruine – en Blauwe Kiekendief  /  Boom – en Torenvalk

 

2016-09-04 Bruine Kiekendief Filip De Ruwe 2016-09-04 Blauwe Kiekendief Filip De Ruwe

 

2016-09-06 Boomvalk Marnix Vyncke 2016-09-06 Torenvalk Marc Nollet

1 & 2 Filip De Ruwe  /  3 Marnix Vyncke  /  4 Marc Nollet

 

 

VOGELLIJST:

 

Zomertaling

Krooneend

Geoorde fuut

Lepelaar

Koereiger

Grote zilverreiger

Jan-van-Gent

Kuifaalscholver

Visarend

Wespendief

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Slechtvalk

Waterral

Bosruiter

Kleine strandloper

Krombekstrandloper

Dwergstern

Grote stern

Kerkuil

Bosuil

Velduil

Draaihals

Cetti’s zanger

Braamsluiper

Sperwergrasmus

Roze spreeuw

Blauwborst

Nachtegaal

Gekraagde roodstaart

Paapje

Bonte vliegenvanger

Boompieper

Kruisbek

 

 

Smient    /    Pijlstaart

 

2016-09-06 Smient Marc Nollet 2016-09-06 Pijlstaart Herman Blockx

Marc Nollet    /    Herman Blockx

 

Machteld Kaesemans  05/09/2016