BLIKVANGERS van 05-09 tot en met 11-09-2016

Machteld Kaesemans

2016-09-13 Kleine Spotvogel Joachim Pintens

Kleine Spotvogel  ©  Joachim Pintens.

 

Opnieuw  3 ”SPETTERS”, waarvan de roze spreeuw reeds vorige week gezien werd. Volledig nieuw zijn de kleine spotvogel en de dwerggans. De kleine spotvogel is een zeer zeldzame gast in onze streek. Het is reeds 16 jaar geleden dat we nog een veldwaarneming hadden in België. De meeste veldwaarnemingen in ons land zijn trouwens gebeurd in Zeebugge. Een dikke proficiat voor de vinder, Joachim Pintens.

De geziene dwerggans moet nog beoordeeld worden op … escape of niet?

 

De ganse week vlogen er heel veel lepelaars over naar het zuiden. De trek is dus wel volop aan de gang. Verrassend veel visarenden werden gespot in de laatste weken en heel mooi in beeld gebracht.

Een porseleinhoen, een eerste bokje, veel watersnippen, kleine strandloper, krombekstrandloper, bos-en velduil, draaihals en baardman…zijn allemaal heel leuk om te observeren!

 

Bij de kleinere vogels vermeld ik graag rouwkwikstaart, kruisbek en ortolaan. De rest bekijken jullie rustig in de lijst en op Mergus waarnemingen.

 

Tot de volgende.

 

Machteld.

 

 

1 & 2 Lepelaars     /      3 & 4 Visarenden

 

2016-09-13 Lepelaar Geert Vanhulle 2016-09-13 Lepelaars Lowie Lams

 

2016-09-13 Visarend Herman Blockx 2016-09-13 Visarend Olivier Vergucht

© Geert Vanhulle  /  Lowie Lams  /  Herman Blockx  /  Olivier Vergucht

 

 

WAARNEMERS:

Alain Van Ghyseghem, Albert Neyt, Ann Dumoulin, Anna Schneider, Augustijn De Ketelaere, Axel Smets, Bart Lambert, Bart Vantorre, Bert Kindermans, Bruno Nef, Carlos D’haeseleer, Cathy Zanté, Chris Steeman, Christophe Jacobs, Daniël Wybo, Dany Depauw, David Beyen, David Botteldoorn, Dirk De Sutter, Dirk Desmet, Dominique, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Dries Van De Loock, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Eric Cuvelier, Eric Hermy, Erwin Derous, Fernand Van Ginderen, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Cordy, Freddy Rogiers, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert De Clercq, Gerin Pascale, Gerrit De Vos, Guido Minnaert, Guido Rappé, Hans Delrue, Hans Matheve, Henk Loobuyck, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Iris Van Den Bussche, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan Celis, Jan Goossens, Jan Swimberghe, Jan Vanwynsberghe, Jan Versigghel, Jean Pieters, Jean-Pierre R., Jelle Quartier, Joachim Bertrands, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonas Decoster, Jonas Ghyselen, Jonas Pottier, Jonathan Brutin, Jonathan Meire, Joris Elst, Jp Valentin, Jurgen Dewolf, Kamil Daneels, Ken Lossy, Kenny Hessel, Klaas Debusschere , Koen, Koen Baute, Koen De Smet, Kris De Wit, Kris Van Den Abeele, Kurt Boux, Kurt Van Damme, L Feys, Lander Kestemont, Lebrun Raphael, Leo Declercq, Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc Teugels, Luc Van Bunder, Luc Van Den Kerchove, Luc Verhelst, Luc Willems, Ludo Nelen, Machteld Kaesemans, Marcel Pottier, Margaux Boeraeve , Marnix Vyncke, Martijn Roos , Mireille Henry, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Oliver Mechthold , Olivier Mechele, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Pattyn Francis, Paul Capals, Paul De Cnodder, Paul Decuypere, Paul Durinck, Reinoud Allaert, Rik Vande Kerchove, Robrecht Debbaut, Roeland De Wilde, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Rudy Stevens, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sebastiaan Hanoulle, Silas Morreeuw, Simon Vyncke, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefan Keereman, Stéphane Brkic, Stephen Boddington, Steven Van Den Bussche, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Stocman François, Thibault Snauwaert, Tiemen De Smedt, Valérie Goethals , Verduystert J.P, Vincent Dufour, Virginie Sonon, Viviane Lootens, Ward Tamsyn, Wilfried Pattyn, Willem Vannotten, Willy Dias, Wim De Cock, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wout De Rouck, Wouter Van Gasse.

 

 

Dwerggans

 

2016-09-13 Dwerggans Jan Baert

© Jan Baert

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Bokje     /     Watersnip

 

2016-09-13 Bokje Silas Moreeuw 2016-09-13 Watersnip Marc Nollet

© Silas Moreeuw    /    Marc Nollet

 

 

VOGELLIJST:

 

Kwartel

Dwerggans

Zomertaling

Geoorde fuut

Lepelaar

Koereiger

Grote zilverreiger

Kuifaalscholver

Visarend

Wespendief

Bruine kiekendief

Havik

Slechtvalk

Waterral

Porseleinhoen

Bokje

Bosruiter

Kleine strandloper

Krombekstrandloper

Grote stern

Bosuil

Velduil

Draaihals

Zwarte specht

Baardman

Cetti’s zanger

Kleine spotvogel

Sprinkhaanzanger

Braamsluiper

Roze spreeuw

Blauwborst

Gekraagde roodstaart

Paapje

Bonte vliegenvanger

Groenlandse tapuit

Boompieper

Kruisbek

Ortolaan

 

 

Kruisbek    /    Ortolaan

 

2016-09-13 Kruisbek Johan Buckens 2016-09-13 Ortolaan Hilbran Verstraete

 

© Johan Buckens    /    Hilbran Verstraete

 

Machteld Kaesemans  14/09/2016