Blikvangers van 02/07 tot en met 08/07/ 2018

Machteld Kaesemans

Nu het WK voetbal België totaal in zijn greep heeft hebben enkele vogels, gezien hun pluimage, bijgedragen tot deze euforie. De putter werd meerdere malen genoteerd, ook de juveniele meerkoet en een volwassen waterhoen dragen de nationale kleuren.

Voor de rest werden er weinig nieuwigheden waargenomen, behalve rode wouw en goudvink. Er waren ook weinig waarnemers op stap … te wijten aan “de congé en het voetbal?”

Toch enkele bijzonderheden. Veel blauwe reigers en 2 koppels lepelaar broeden in de Katte te Meetkerke. In het Zwin en in Damme zijn er al enkele ooievaars met juvenielen die van hun ouders vlieglessen krijgen, dit is steeds leuk om te zien. Een jonge ransuil werd gespot en ook in het Zwin werd er één koppel  zomertortels genoteerd, terwijl er vorig jaar nog drie waren.

De huiszwaluwen en de boerenzwaluwen doen het blijkbaar volgens de eerste tellingen goed, dit ondanks de onheilspellende berichten begin juni … gelukkig!

Tot volgende week.

Machteld.

Meerkoet juveniel

© Herman Blockx

Blauwe Reiger

© Marc De Ceuninck

Lepelaar

© Marc Nollet

WAARNEMERS:

Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Birger Calis, Brecht Schotte, Bruneel Luc, Bruno Beyen, Catherine Priem, Daan Dekeukeleire, Daniel Decloedt, Danny Claeysier, Danny Dewulf, Deseure Noel, Diego Fernandez Martinez, Dirk Werbrouck, Dominique Natuurpunt, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Filip Christiaens, Filip De Coster, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frederik En Nayana Willemyns, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Goderis Pol, Guido Orbie, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hendrik Borglevens, J Vanryckeghem, Jan Seys, Jan Talloen, Jan Versigghel, Jasper Vandecasteele, Jean Pieters, Jens D’haeseleer, Jo Seynaeve, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonathan Meire, Karel Tack, Koen Baute, Koen Maertens, Kris De Wit, Kris Lesage, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Louis Bronne, Lowie Lams, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc P, Marcel Pottier, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Michel Louette, Mylle Johnny, Nick Campe, Nicolas Van Overmeeren, Nik Mestdach, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick , Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul Maertens, Peter Schuermans, Philibert Moeyaert, Pierre Blockx, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Rudy Deplae, Sam Provoost, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Cooleman, Tim Adriaens, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Verduystert J.P, Ward Vercruysse, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Van Sompel, Wouter Faveyts.

Ooievaar met jong

© L. Feys

 Ransuil juveniel

© Ronny Lierman

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Zomertortel kp.

© Johan Buckens

Rode Wouw

© Marnix Vyncke

Goudvink

© Marc De Ceuninck

VOGELLIJST:

Kwartel, Zomertaling,  Rosse stekelstaart, Geoorde Fuut, Lepelaar, Grote zilverreiger, Wespendief, Bruine kiekendief, Havik, Slechtvalk, Bosruiter,  Dwergstern, Grote stern, Zomertortel,  Kerkuil, Bosuil, Kleine bonte specht,  Zwarte specht,  Wielewaal, Cetti’s  zanger, Sprinkhaanzanger, Blauwborst,  Nachtegaal, Gekraagde roodstaart, Boompieper, Goudvink.

Waterhoen

© Marnix Vyncke

Bovenste foto: © Putter/ Geert Vanhulle

Machteld Kaesemans 10/07/2018