Met Mergus naar Texel: dag 1

Machteld Kaesemans

Deze morgen om 07.00 vertrokken 17 Mergussers vanaf de parking Steenbrugge richting Nederland naar Texel, een van de Waddeneilanden. De rit is ongeveer 320 km. naar Den Helder waar een overzetboot genomen wordt naar Texel.

Frank meldde mij dat de heenreis vlekkeloos verliep, met onderweg een topper – drie ibissen aan de Starrevaart -! Ze haalden de boot van 11u30 en namen hun middageten in het haventje van Nioz ’t Horntje. NIOZ betekent “ Nederlands instituut voor onderzoek der zee”.

 

 

Nu reden ze verder door de prachtige polders richting Den Burg. Ze verblijven in het Stayokay hotel  Den Burg. Ze genoten van honderden kolganzen, rotganzen en toendrarietganzen. Indrukwekkend waren de duizenden kramsvogels en koperwieken.

De blauwe kiekendief v., de 2 slechtvalken, de wilde zwanen en de 7 strandleeuweriken kan je de toppers noemen voor deze dag! Tussendoor genoten ze van een “jeneverke” … bedankt Johan! Daarna tussen vier uur dertig en vijf werd ingecheckt in het Stayoké  complex.

 

Bij het laatste nieuws dat ik kreeg waren ze bezig aan het aperitief …santé!

Tot morgen en groetjes van iedereen.

Machteld

Foto’s: Frank en Marc N.