Dagje Zelzate en omgeving……

Marc De Ceuninck

 

Vandaag trokken een 30-tal Mergussers de provinciegrens over naar Zelzate waar we werden opgewacht door een enthousiaste Eddy Gadeyne. Hij nam ons mee, juist over de Nederlandse grens, naar een mooie plaats, Canisvliet. Voor de meesten van ons een nieuw gebied. Daarna toonde hij ons de Austrichepolder. Een krekengebied, ingericht als weidevogelgebied. Heel mooi en veel belovend. Helaas waren de vogels niet daar ter plaatse. We vergaapten ons wel aan de grote bende opvliegende kievitten en een groep overvliegende goudplevieren. 
Na een heerlijke soep in een gastvrij cafeetje in Zelzate, namen we afscheid van Eddy. We bezochten kort de Braakman. Kort, gezien de hemelsluizen zich openden. Wel even wulp en witgat meegepikt. 
Op de laatste plaats, de Sofiapolder, schilderde de zon een regenboog. En heel veel vogels daar! Het deed deugd de grote groep kievitjes bijeen te zien. 
We waren blij buiten te zijn geweest en te hebben genoten van de leuke babbels en de vogels.

Karina Samyn