Blikvangers van 05/11 tot en met 11/11/2018.

Machteld Kaesemans

Enkele echte pareltjes lieten zich deze week bewonderen, soms echter maar heel eventjes. Zo werd er een hop gezien, reeds een jaar niet meer in onze contreien te bespeuren. Een prachtige witkopstaartmees werd gespot door Johan en Mauro Buckens. Men noteerde een klapekster, ook zeldzaam in onze streken. De eerste velduilen in de Uitkerkse Polder, een overvliegende visarend, opnieuw een zeearend, een grauwe fitis, een Siberische tjiftjaf e.a. werden ingevoerd bij waarnemingen.be

Kleurrijke eenden kwamen stilaan ons landschap opvrolijken, alhoewel de droogte van de laatste maanden hen parten speelt. Wij zagen al enkele sierlijke pijlstaarten,  mooie groepen smienten, brilduiker, wintertaling, tafeleend enz. Bekijk de mooie foto’s van onze fotografen en bewonder de prachtige kleuren van deze vogels.

De vale gierzwaluw, een dwaalgast in N-W Europa, was talrijk aanwezig in Nederland, ook bij ons werden er een paar genoteerd!

Dit was het weer voor deze week …op naar de volgende!

Groeten van Machteld.

Pijlstaart

© Marc Nollet

Smient

© Filip De Ruwe

Brilduiker

© Marnix Vyncke

Wintertaling

© Danny Claeysier

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Antoon Ovaere, Arlette Mestdagh, Arnout Zwaenepoel, Bastiaan De Ketelaere, Bernard Miserez, Bert Mestdagh, Bjorn Longueville, Brecht Schotte, C. Machiels, Claude Velter, Daniel Decloedt, Danny Deschacht, Dany Depauw, Dirk Werbrouck, Dominique Verbeke, Dries Candaele, Eddy De Taey, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Eric H. Lamoot, Eric Hermy, Eric Inghelbrecht, Erik De Meersman, Erwin Derous, Erwin Sys, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, François Hela, Frank De Scheemaeker, Franky Bauwens, Frederik Willemyns, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Laisnez, Gerrit Genouw, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Ooms, Hendrik Borglevens, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Ignace Anseeuw, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan D’hondt, Jan Swimberghe, Jan Versigghel, Jean Pierre Reginster, Jean Pieters, Jean-François Meersman, Jean-Yves Paquet, Jelle Quartier, Jeremy Demey, Jo De Pauw, Jo Seynaeve, Joachim Pintens, Johan Beyne, Johan Buckens, Johan De Meyer, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, John Nuyts, Jonas Ghyselen, Jos Simons, Julien Hainaut, Kamil Daneels, Karel Boey, Karina Samyn, Katrien Vanhouteghem, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Willaert, Kris De Wit, Kris Lesage, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, L Feys, Leo Declercq, Louis Bronne, Luc De Cat, Luc Deblauwe, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc P, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Mauro Buckens, Michel Louette, Miguel Demeulemeester, Mylle Johnny, Myrthe Van Brempt, Nick Vanclooster, Nicolas Van Overmeeren, Olivier Dochy, Pascal Heymans, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Philibert Moeyaert, Pieter Van Hauwaert, Randhal Lauwers , Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Robrecht Pillen, Roland Vannieuwenhuyze, Romain Deloof, Ronald Geneyn, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Serge Allein, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Viaene, Stefan Keereman, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Sylvian Hotton , Tine Devroye, Tony Parmentier , Van Impe Yvan, Vandeputte Christian, Vandewiele Pascal, Veerle Vanden Auweele, Véronique Bouquelle, Walter De Smet, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Van Sompel, Wouter Faveyts, Yves Verstraeten.

Velduil

© Marc Van Daele

Visarend

© Marnix Vyncke

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Witkopstaartmees© Johan Buckens

Klapekster© Eddie Meynen

 

VOGELLIJST:

Geoorde fuut, Lepelaar, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Visarend, Zeearend, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Ruigpootbuizerd, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Bokje, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Vale gierzwaluw, Hop, Klapekster, Roek, Pestvogel,  Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Witkopstaartmees, Bruine boszanger, Siberische tjiftjaf,   Bladkoning,  Grauwe fitis, Waterpieper, Grote barmsijs, Kleine barmsijs, Appelvink, Grauwe gors, Geelgors.

Vale Gierzwaluw

© Louis Bronne

Bovenste foto: © Hop/ Benny Cottele

Machteld Kaesemans 13/11/2018