Mergus Weeknieuws 2019/12-13: Agenda – watervogels – quiz – couscousavond – interessante varia

Frank De Scheemaeker

 

Hoys allen

Ziehier het recentste Mergus Nieuws – mogelijks per 2 weken vanaf nu – gezien de stilaan grotere drukte op ons werk en de vele tellingen die eraan komen.

PLAATS NU AL IN JULLIE AGENDA – details volgen!

-zaterdagavond 30 maart : Nacht van de Steenuil – zowel activiteiten in Koolkerke (Fort Beieren) en Zedelgem (Noel en Cathérine)

-woensdag 01 mei: Guido Burggraeve Herdenkingswandeling Zwinbosjes gevolgd door een heerlijk ontbijt in de Shelter (en daarna vrije mogelijkheid tot kennismaken met de Zwinuitbreiding)

 

ZATERDAG EN ZONDAG 16 EN 17 MAART – DE LAATSTE WATERVOGELTELLINGEN VAN DIT WINTERHALFJAAR

 

Volgend weekend de traditionele watervogeltellingen. Alle vaste tellers op post a.u.b. Er is ook de traditionele gezamenlijke excursie naar de Achterhaven –en dit op zondag 17 maart –  waar we in drie ploegen tellen. Iedereen welkom om 08u45 aan de Haven randparking t.o.v. het politiehuis. Terug ca 12u15. Laarzen, verrekijker, telescoop, handschoenen … breng het maar allemaal mee. Leiding: Paul M, FDS,  Wim J, Stefaan A.

 AMNESTY INTERNATIONAL QUIZ

Naar jaarlijkse gewoonte nemen we met een Mergus Team deel aan de gerenommeerde A.I.  Quiz van ons aller Kathleen Coen en dat op vrijdagavond 15 maart . We ambiëren opnieuw een Top Tien plaats. Duimen hé voor ons!

SCHELPENDAG EN COUSCOUS AVOND

 Natuurpunt Brugge nodigt alle Mergussers uit op hun schelpendag en Couscousavond op zaterdag 16 maart – alle details in bijlage

VOOR EEN BETER KLIMAAT (met dank aan Tine voor het doorsturen)

https://signformyfuture.be/nl/

 

Home | Sign for my future

Ik wil dat de volgende regeringen samen doen wat nodig is om de klimaatopwarming ruim onder de 2 graden te houden en te blijven streven naar maximaal 1,5 graad.

signformyfuture.be

 

VARIA

  • We zijn dit weekend door Jan S, Marc DC, Ruben S etc..  vertegenwoordigd met een Mergus stand  op het stootvogel feestweekend van Eddy Gadeyne te Zelzate en met het overgroot deel van ons bestuur op de A.V. van ons aller NBO te Stalhille .
  • In bijlage de recentste waarnemingen uit de Zwinregio – bedankt Wouter om door te sturen
  • Paul Willems stuurde me opnieuw alle natuur gerelateerde  activiteiten door in de regio – zie bijlage
  • Er verbleven inderdaad een tijdje twee Zeearenden in onze regio. Een vogelaar uit het binnenland liet Geert Declercq trots een foto zien uit Meetkerke waar ze samen op één beeld te zien waren!
  • Paul M en zijn Team werken dag en nacht om de Slechtvalken webcams op de OLV en Sint-Salvatorstoren voor 15 maart geinstalleerd te krijgen!  Wordt vervolgd!
  • Steenuilen(hokken)  in het kader van het nationaal onderzoek kunnen nog tot eind maart geteld worden
  • De ganse week met Marc DC hard gewerkt aan een stootvogelverslag 2017 – 2018 en 2019! Klaar tegen einde van de maand hopen we!
  • En de blikvangers van de Machteld op onze Mergus website en facebook zijn opnieuw om de vingers af te likken
  • En tot slot Gelukkige Verjaardag vandaag aan bestuurslid en vriend Johan VH, een rots in de Mergus branding!

Frank en zijn Mergus Team

Met deze oproep zouden we jullie beleefd willen vragen om jullie steunbijdrage  2019  van 12€ te storten op rekeningnummer BE 30 380-0084815-11 van Mergus, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding van steunbijdrage 2019. (BBRU BE BB).  Nieuwe sympathisanten worden gevraagd ook hun e- mail door te geven.

Uitschrijven op deze Nieuwsbrief kan steeds door een eenvoudige mail naar frank.descheemaeker@skynet.be. Mergus maakt deel uit van de NBO en van NP en ent zijn privacybeleid op dat van Natuurpunt. Zie  www.natuurpunt.be/privacy voor alle details.

Onze sponsors zijn en blijven voor 2019 de Mergus stichters – Sights of Nature (Georges De Putter) en fietsen Raleigh (Frank De Scheemaeker)  (een fiets of verrekijker nodig – je weet ons wonen hé)