NACHT VAN DE STEENUIL – ZATERDAG 30 MAART 2019 – FORT BEIEREN – IEDEREEN WELKOM

Frank De Scheemaeker

 

UITNODIGING

 

NACHT VAN DE STEENUIL: ZATERDAG 30 MAART 2019

 Zin om het dapperste uiltje van Vlaanderen te ontdekken? Wel neem dan deel aan de Steenuilenwandeling op zaterdag 30 maart tijdens de Nacht van de Steenuil in en rond het Provinciedomein Fort Beieren te Koolkerke (Brugge)

Mergus nodigt jullie en het Brugse publiek uit voor  een unieke wandeling rondom Fort Beieren waar zich een tiental territoria bevinden.  We starten met een Powerpoint over het Steenuiltje in de historische schuur van Fort Beieren en maken daarna een prachtige lus vormige wandeling – ca 3 km.  We starten om 19u30 aan de ingang van cafetaria Fort Beieren,  Gemeneweidestraat 51, 8000 Koolkerke (ruime parking voor auto en fiets) en eindigen daar opnieuw om ca 22u waar we alle deelnemers een gratis drankje aanbieden.

Het Steenuiltje is het kleinste en sympathiekste uiltje van Vlaanderen. Deze rakker met knalgele ogen heeft een voorliefde voor holle knotwilgen als broedplaats en wordt actief bij het vallen van de avond. De zang en de verschillende contact – en alarmroepen verraden vlug zijn aanwezigheid en met een beetje geluk kunnen we hem in het sterke licht van onze zaklampen bewonderen.

Leiding

 Lieve Maeckelbergh, Jan Swimberghe en Frank De Scheemaeker

Praktisch

Graag inschrijven door een mailtje voor vrijdag 29 maart  te sturen naar frank.descheemaeker@skynet.be en 5€ of mee te brengen of  te storten op  de Mergus rekeningnummer BE  30 380 0084815 11 – SWIFT BBRUBEBB), p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met  vermelding ‘Nacht van de Steenuil’ . Deze bijdrage gaat integraal als steun naar de nationale Steenuilenwerkgroep. Kinderen jonger dan 14 jaar gratis

Frank De Scheemaeker – frank.descheemaeker@skynet.be  – 0473 91 84 36