Blikvangers van 12/08 tot en met 18/08/2019.

Machteld Kaesemans

Hoera, eindelijk een groepje Baardmannetjes gezien aan Weiden ’t  Pompje! Het was al een tijdje geleden dat we ze zagen in het Mergusgebied. Ooievaars, samen 28, werden gespot aan de Blauwe Toren. Natuurlijk kunnen we niet spreken van 383 Ooievaars zoals in Maaseik … deze vogels zijn op trek naar het warmere zuiden. Een Purperreiger en een Zwarte ooievaar waren eveneens onderweg. Een Blauwe kiekendief, bij ons vooral aanwezig in de winterperiode, liet zich opmerken. De Zwarte wouw en de Zomertaling waren ook van de partij. Een juveniele Jan-van-gent vloog over het strand te Blankenberge en een Kleine Jager was op doortrek naar het zuiden. Als afsluiter laat ik jullie nog een mooie zeldzame Porseleinhoen bewonderen, gezien in het Zwin.

 Dit was het, geniet van de vogeltjes en de natuur.

Groetjes van Machteld.

Purperreiger

© Johan Buckens

Ooievaars / Zwarte Ooievaar

© Philip Molenaars / Patrick Janssens.

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Antoine Cornelis, Arie Twigt, Arno Beidts, Arthur Floren, Bart Moons, Bart Van Thuyne, Bart Vantorre, Bart Verstraete, Bernard Miserez, Birger Calis, Bjorn Longueville, , londeel Dirk , Bruneel Luc, Bruno Beyen, Carine Van Goethem, Charles Carels, Dany Depauw, Deseure Noel, Dirk Pottier, Dries Candaele, E Vnmrbk, E. Desmet, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous,Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Francis Wyns, Frank De Scheemaeker, Freddy Cordy, Frits Leeman, Geert De Clercq, Guy Emsens, Han Buckx, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Heidi Coene, Ivo Rosiers, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan D’hondt, Jan Lambert, Jan Seys, Jan Talloen, Jasper Vandecasteele, Jean Pieters, Jochen Jonckheere, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Jozef Germonprez, K. Verstraete, Kenny Hessel, Klaas De Jong, Koen Baute, Koen Eneman, Kris De Wit, Kris Lesage, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc De Hoon, Luc Vanpaemel, Luc Verhelst, Luk Ingelbrecht, Maarten Ameye, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Merckx, Marc P, Marcel Pottier, Marijke Soetaert, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Olivier Olyslaegers, Olivier Vergucht, Oscar Thomas, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Peter De Rouw, Philip De Somer, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Piet Allegaert, Pieter Van Hauwaert, Rein Bruynseraede, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Rita Vanhullebusch, Rob Remmerts, Roland Vannieuwenhuyze, Roman Spildooren, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sam Mondelaers, Simon Depauw, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefan, Stéphane Venmans, Stijn Cooleman, Sven Maly, Tine Devroye, Tom D’heedene, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vandamme Thierry, Veerle Vanden Auweele, Verduystert J.P, Walter Heynderickx, Willem Jans, Willy Dias, Wim Houtteman, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Van Sompel.

Blauwe Kiekendief v.

© Filip De Ruwe

Zwarte Wouw

© Marc De Ceuninck.

Zomertaling

© Marc Nollet.

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Jan-van-gent / juveniel.

© Vandeputte Christian.

Kleine Jager.

© Filip De Ruwe

VOGELLIJST:

Kwartel, Zomertaling, IJseend, Kokardezaagbek, Geoorde fuut, Zwarte ooievaar, Lepelaar, Koereiger, Purperreiger, Grote zilverreiger, Jan-van-gent, Wespendief, Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Waterral,  Porseleinhoen, Steltkluut, Bosruiter, Krombekstrandloper, Geelpootmeeuw, Noordse stern, Grote stern, Zwarte stern, Kleine jager, Bosuil, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Baardman, Cetti’s zanger, Graszanger, Blauwborst, Paapje.

Porseleinhoen

© J. De Cock.

Bovenste foto: © Baardman Johan Buckens.

Machteld Kaesemans 20/08/2019.