Blikvangers van 05/08 tot en met 11/08/2019.

Machteld Kaesemans

Stilaan begint de vogeltrek naar het Zuiden en zien we enkele nieuwe, leuke soorten in ons gebied. Een bonte vliegenvanger wordt niet dikwijls gespot bij ons en toch had Jan Baert tweemaal prijs, wellicht met dezelfde vogel. Een grauwe  klauwier werd opgemerkt in de Zwinvlakte. De IJslandse grutto en de rouwkwikstaart waren ook nieuw. Eindelijk kwam de purperreiger nog eens langs, een zwarte ooievaar vloog over Weiden Hoge Noen en de zwarte specht laat zich elke week hier of daar bewonderen. De visarend, een heel mooie roofvogel, op doortocht naar Afrika werd boven de Zwinvlakte gezien. Om af te sluiten noem ik nog twee elegante steltlopers op, een  oeverloper en een bosruiter mooi gefotografeerd.

Dit was het dan en tot volgende week.

Groetjes van Machteld.

Visarend

© Marnix Vyncke

Zwarte ooievaar / Zwarte Specht.

© Wim Deloddere / Geert Vanhulle

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Annie, Antoine Cornelis, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Van Thuyne, Bart Verstraete, Bjorn Longueville, Bruneel Luc, Carine Van Goethem, Carl Vertommen, Charles Carels, Charles Van Der Heyden, Claude Pauwels, Danny Claeysier, Deslyper Mireille , Dirk Werbrouck, Dominique Natuurpunt, Dries Candaele, Elias Van Den Broeck, Emmanuel Crul, Eric C.L. Marteijn, Eric Hermy, Erwin Derous, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Geert De Clercq, Geert Jonckheere, Gert Meeus, Gloxy, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hendrik Borglevens, Isabelle Bossuyt, Jan Baert, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jean Hugé, Jean Pieters, Johan Devos, Johan Vandepitte, Jonathan Meire, Jos Quirijnen, Jozef Germonprez, Karel Tack, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Maes, Koen Vanommeslaeghe, Kris De Wit, Kurt Van Damme, Laujaq, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Teugels, Luc Vanpaemel, Maarten Ameye, Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marc Van Daele, Marijke Soetaert, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Mat, Michel Ghys, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Olivier Dochy, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Pauwels, Paul Decuypere, Paul Durinck, Peter Van Elsacker, Philip De Somer, Resteau Nathalie, Roland Vannieuwenhuyze, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sam Mondelaers, Sander Bruylants, Sander Carael, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven Boone, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Sven Maly, Thijs Tanghe, Tim Vochten, Tine Devroye, Tkint Danny, Tom D’heedene, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Wilfried Pattyn, Willy Dias, Willy Missinne, Wim Devriendt, Wim Pauwels, Wouter Debruyckere, Wouter Faveyts.

IJslandse grutto

© Marc Nollet

Bosruiter / Oeverloper.

© Danny Claeysier / Johan Buckens

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Bonte vliegenvanger

© Johan Buckens

VOGELLIJST:

Zomertaling, Geoorde fuut, Zwarte ooievaar, Lepelaar, Purperreiger, Grote zilverreiger, Visarend, Wespendief, Bruine kiekendief, Havik, Slechtvalk, Waterral,  IJslandse grutto, Bosruiter, Krombekstrandloper, Grote stern, Zwarte stern, Bosuil, Zwarte specht, Grauwe klauwier, Cetti’s zanger, Sprinkhaanzanger, Gekraagde roodstaart, Bonte vliegenvanger, Rouwkwikstaart, Kruisbek.

Rouwkwikstaart

© Marc Nollet.

Bovenste foto: © Grauwe Klauwier Marc De Ceuninck.

Machteld Kaesemans 13/08/2019.