Blikvangers van 26/08 tot en met 01/09/2019.

Machteld Kaesemans

De trek naar het zuiden is nog niet echt losgebarsten, toch markeerden  we enkele interessante gegevens. De Visarend zien we de laatste tijd vrij frequent dus wordt er nog een mooie foto geplaatst. Lepelaars zijn  te spotten in flinke aantallen in en rond Het Zwin net als de Visarend. De Morinelplevier, reeds vorige week van de partij, was er opnieuw. Zomertortel en Draaihals namen deel aan de “vogeldefilé”.

Albert Neyt maakte wel iets heel speciaal mee en zag op 30-08 het volgende: “De kleine, middelste en grote bonte specht in dezelfde boom tijdens een half uur.  Wauw “!!!

Een late koekoek sluit de zomer af.  Een zeldzame Sperwergrasmus werd geringd op 24 augustus en op 2 september in Het Zwin. De zeer zeldzame Graszanger werd aan de Westdam van Zeebrugge waargenomen. Bij de kleinere vogels spotte men opnieuw veel Bonte vliegenvangers, een Duinpieper, een Boompieper, Kleine barmsijs en Paapje. Aan de Willem Leopold Polder zaten er op 26/08 tweehonderd en dertien Bontbekplevieren.

Dit was het voor deze week.

Groetjes van Machteld.

Lepelaar.

© Geert Vanhulle.

Koekoek.

© Marnix Vyncke.

Morinelplevier.

© Johan Buckens.

WAARNEMERS:

A.P.J. Bergmans, Albert Neyt, Antoine Cornelis, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Bart Reckelbus, Bart Verstraete, Bernard Miserez, Bert Mestdagh, Birger Calis, Bjorn Longueville, Bruneel Luc, Carine Van Goethem, Carl Vertommen, Catherine Priem, Danny Minne, Dany Depauw, David Botteldoorn, Dirk Vanpaemel, Dirk Werbrouck, Dominique Verbeke, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Eric Inghelbrecht, Fernand Van Ginderen, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Francis Wyns, Frank De Scheemaeker, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Geert Jonckheere, Gijs François, Gregory Mortier, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hendrik Borglevens, Iggino Van Bael, Ignace Anseeuw, Ingrid Jonckheere, Ivo Rosiers, J Vanryckeghem, Jacobs Patrick, Jan Baert, Jan De Vlaemynck, Jan Lambert, Jan Seys, Jan Talloen, Jan Versigghel, Jasper Vandecasteele, Jean Pieters, Johan Buckens, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Jonathan Meire, Joris Elst, Jozef Germonprez, Karim Neirynck, Karl Van Ginderdeuren, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Eneman, Koen Maréchal, Kurt Van Damme, L. Delombaerde, Lambelin Pierre, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Maarten Ameye, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Nollet, Marc P, Marcel Pottier, Marie-Christine Depuydt, Mark Logghe, Marnix Aernaut, Marnix Vyncke, Michel Louette, Mylle Johnny, Nick Campe , Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Patrick Bussche , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul Moeyaert, Peter Adriaens, Peter Claus, Peter Wijnsouw, Philippe Deprez, Pierre Mannaert, Pieter Van Hauwaert, Resteau Nathalie, Rik Puls, Rik Vande Kerchove, Romain Deloof, Romain Dumont De Chassart, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Serge Allein, Sophie Philtjens, Stefaan Brinckman, Stefan Mahieu, Steven Boone, Steven D’haese, Steven Van De Woestyne, Stijn Borny , Sven Maly, Thijs Tanghe, Thomas Luiten, Thomas Van Lancker, Tine Devroye, Tom Ameye, Tom D’heedene, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Vandamme Thierry, Vandeputte Christian, Vandewiele Pascal, Verduystert J.P, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Trio, Wouter Debruyckere, Wouter Faveyts.

Kleine en Middelste bonte specht.

© Mauro Buckens / Philippe Vanmeerbeeck.

Grote bonte specht.

© Marc Nollet.

                 VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Sperwergrasmus.

© Wouter Faveyts.

Kleine barmsijs

© Marnix Vyncke.

Bontbekplevier

© Ronny Lierman.

VOGELLIJST:

Kwartel, Geoorde fuut, Zwarte ooievaar, Lepelaar, Grote zilverreiger, Visarend, Wespendief, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Grauwe kiekendief, Slechtvalk, Waterral,  Morinelplevier, Strandplevier, Bosruiter, Kleine strandloper, Krombekstrandloper, Geelpootmeeuw, Dwergstern, Grote stern, Zomertortel, Kerkuil, Bosuil, Draaihals, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Roek,  Cetti’s zanger, Graszanger, Braamsluiper, Gekraagde roodstaart, Paapje, Bonte Vliegenvanger, Duinpieper, Boompieper, Kleine barmsijs.

Graszanger.

© Yves Baptiste.

Bovenste foto: © Visarend Filip De Ruwe.

Machteld Kaesemans 03/09/2019.