Schouwen-Duiveland 06/02 tot 09/02/2020: Dag 2

Machteld Kaesemans

Na een lekker ontbijt gingen we op weg naar Brouwersdam. Onder een schitterende belichting genoten we van 3 ijseenden, 2 kuifduikers en tientallen grote en zwarte zee-eenden. We zagen een 15 tal roodkeelduikers ter plaatse en 2 overvliegende parelduikers. 

In Volgerland zaten honderden brandganzen en in de Koudenhoek 3 bruine kiekendieven. In het Zuiderdiep zagen we minstens 7 toppers en in de Haven van Stellendam 2 Pontische meeuwen.

Na een lekkere vissoep in het Wapen van Stellendam trokken we richting Kwade Hoek. Aan een veldje met zonnebloemen zaten er tientallen vinken, kepen en groenlingen. Wat verderop een groep van ca. 1500 brandganzen, waaronder één met pootringen.

De wandeling doorheen de Kwade Hoek was betoverend mooi en leverde naast prachtige vergezichten duizenden steltlopers, ook 13 sneeuwgorzen op. Deze laatste waren  schitterend belicht tegen de duinrand!!! Na 15000 stappen of 11 km kwamen we moe maar voldaan aan de wagens toe en we genoten er van de kwistig uitgedeelde drankjes en versnaperingen.

We sloten de dag af met een slaapplaats telling aan de Schelphoek, waar 8 kleine zilverreigers kwamen slapen. Vier reetjes  wuifden ons uit. Om 19u avondeten en daarna de lijsten aanvullen.

De teller staat nu op 107, we hadden vandaag 17 nieuwe soorten.

Hierbij nog een sfeerbeeld van gisteravond.

Foto’s Frank en Danny.

Tekst Machteld en Frank.