Schouwen-Duiveland 06/02 tot en met 09/02/2020: Dag 3

Machteld Kaesemans

We startten de dag opnieuw aan de Brouwersdam.

 Een groepje van 11 parelduikers liet zich binnendijks bewonderen. Aan de zeezijde deze keer 4 ijseenden en opnieuw veel roodkeelduikers.

Op naar de Prunjepolder met zijn duizenden kieviten en goudplevieren. Nieuw waren de lepelaars en de kemphanen, ook de eerste grutto’s in zomerkleed kondigen de lente aan. In de Flaauwers inlagen zat een mannetje nonnetje. Daarna ging het naar het Haventje van Burghsluis. De eerste regendruppels vielen, toch genoten we van ijsvogel, grote zee-eend, kuifaalscholver en kuifduiker.

Eventjes onze Voorzitter met kijker “in de kijker zetten”. Bedankt Frank voor het jarenlange werk.

Nu genieten van heerlijke vissoep in Wissenkerke waar we uitgedaagd worden om deel te nemen aan het wereldkampioenschap fietsen tegen wind op Neeltje Jans morgen.

De voorspelde regen voor deze namiddag bleef uit. We bezochten achtereenvolgens De Wissenkerkse Inlagen en de Wanteskuup. We genoten van baardmannetjes, Cetti’s zanger, waterral en bruine kiekendief.

Opnieuw de Zeeland brug over en de eerste stop aan Dijkwater. Dit leverde naast een wijfje nonnetje opnieuw een geoorde fuut op. Overal zagen we regelmatig kleine en grote zilverreigers, ook veel torenvalken en buizerds. Volgend hoogtepunt in de omgeving van Zonnemaire waren de 5 wilde zwanen en een honderdtal toendrarietganzen.

We sloten dan de tocht af opnieuw aan de Plompe Toren met vrouw blauwe kiekendief, zwarte ruiters, grote zee-eend en heel veel rot- en brandganzen. Dit was het voor vandaag … de teller staat nu op 117.

Tekst: Frank en Machteld.

Foto’s Danny en Frank.