Schouwen-Duiveland 06/02 tot 09/02/2020: Dag 4

Machteld Kaesemans

Het waaide reeds hevig als we om 8u30 de terugweg aanvatten.

Aan het Veerse meer zaten veel middelste zaagbekken, 1 geoorde fuut en enkele krakeenden. In een kleine depressie zaten niet minder dan 7 grote zilverreigers samen. In een villawijkje spotten we een pleisterende appelvink en een grote bonte specht.

 

In Gapinge zochten en vonden we de kleine kwakken kolonie en er rustte een mannetje sperwer in een den. Net voor Middelburg zagen we een grote groep knobbelzwanen met daartussen 8 kleine zwanen, waarbij 3 juvenielen en een adult met witte halsring. We sloten het weekend af met een stop aan Dishoek, waar 2 roestende ransuilen verblijven.

Johan, bedankt voor de organisatie, Katrien voor de speech en iedereen voor zijn inzet en enthousiasme. Ook Machteld  voor de unieke dagverslagen op www.mergus.be / Voorzitter Frank.

De  teller staat nu op 122, ietsje meer dan in 2019

Tekst: Frank en Machteld

Foto’s: Karina / Danny / Frank