Blikvangers van 13/07 tot en met 19/07/2020

Machteld Kaesemans

Deze week waren er verschillende doortrekkende strandlopers te zien zoals de Temmincks strandloper, de laatst geziene  van deze soort dateert van 2 maanden terug. Andere aanwezige  strandlopers waren Krombekstrandloper, Bonte strandloper en Kleine strandloper. Bij de grote steltlopers zagen we een mooie purperreiger, tot 72 Lepelaars in Het Zwin en de reeds wekenlange aanwezigheid van een Kraanvogel.

Bij de roofvogels kunnen we na 2 maand opnieuw een Smelleken opnoemen.

Bij de zangvogels was de Goudvink er terug, een schitterende vogel met prachtige kleuren … een paar in broedbiotoop.

Als laatste som ik nog een zeer, zeer uitzonderlijke Kleine geelpootruiter op, gezien door Harry  Vandecnocke in de Achterhaven Hoge Noen. Spijtig genoeg is hij (nog) niet te beoordelen.

Dit was het opnieuw, geniet van het mooie weer en van de natuur.

Tot de volgende en groetjes van Machteld.

Purperreiger

© Johan Buckens

Lepelaar / Kraanvogel

© Marc Nollet / Marnix Vyncke

Smelleken

© Johan Buckens

WAARNEMERS:

Annie Dewulf, Antoine Cornelis, Arthur Floren, Bart Reckelbus, Bart Vantorre, Bart Verstraete, Bjarne Verhaeghe, Carlos Van De Ginste, Catherine Priem, Charles Carels, Dhaluin, Pieter, Dirk Pottier, Dirk Vanpaemel, Dirk Vercoutter, Dries Candaele, E J E Boumans, Eddy Devriese, Els, Eric Elsinga, Eric Hermy, Fernand Van Ginderen, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Florian Martens, Francis Minnebo, Frank De Scheemaeker, Frouke De Witte, Geert Vanhooren, Hanneke Borghouts, Hans Compernolle, Hans Delrue, Hans Ooms, Hendrik Borglevens, Jacxsens Bruno, Jan De Vlaemynck, Jan Swimberghe, Jasper Verreydt, Jens Zarka, Jo Seynaeve, Johan Buckens, Johan Devos, Johan Opsomer, Jonathan Meire, Kobe Vd B, Koen Baute, Koen Maréchal, Kris De Wit, Kurt Van Damme, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Mathias Wackenier, Mathieu Decoene, Michael Vdb, Mylle Johnny, Nico Willaert, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul Moeyaert, Peter Meininger, Philip De Somer, Pl Lozie, Resteau Nathalie, Roger Goegebeur, Ruben Saey, Sam Dewanckele, Sebastiaan Stevens, Serge Allein, Skm3, Sofie Devriese, Stefaan Brinckman, Stijn Verhulst, Thijs Tanghe, Tine Devroye, Tony Parmentier , Valérie Goethals, Verduystert J.P, Walter Heynderickx, Willy Dias, Willy Missinne, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wouter Faveyts, Xavier Dirix.

Krombekstrandloper

© Filip De Ruwe

Bonte strandloper / Kleine strandloper

© Jan Baert / Marc De Ceuninck

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Goudvink

© Johan Buckens

VOGELLIJST:

Kwartel, Topper, Geoorde fuut, Zwarte ooievaar, Lepelaar, Purperreiger, Grote zilverreiger, Jan-van-Gent, Wespendief, Rode wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Kraanvogel, Steltkluut, Strandplevier, IJslandse grutto, Kleine geelpootruiter, Bosruiter, Kleine strandloper, Temmincks strandloper, Krombekstrandloper, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Dwergstern, Grote stern, Zwarte stern, Kerkuil,  Bosuil, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Wielewaal, Baardman, Boomleeuwerik, Cetti’s zanger, Graszanger, Orpheusspotvogel, Sprinkhaanzanger, Snor, Blauwborst, Nachtegaal, Paapje, Boompieper, Kruisbek, Goudvink.

Kleine Geelpootruiter

© Filip De Ruwe

Bovenste foto: Temmincks strandloper © Marc De Ceuninck

Machteld Kaesemans 21/06/2020