Met Mergus naar Noord-Spanje / Dag 3 en 4

Machteld Kaesemans

Zondag transfer naar Boca de Huergano onder een stralend herfstzonnetje. Gevolg een unieke combinatie dag van vogels en vlinders kijken. Begon al sterk met Orpheusspotvogel en later leuk Cirl en Grijze Gors. Vale Gier alom, regelmatig Buizerd en Dwergarend. Ook Zwarte Specht, Kuifmees en Kruisbekken konden bekoren, net als de prachtig gekleurde vlinders als Asturische Erebia,,Witbandzandoog, Zuidelijke Aardbeivlinder, Aambeeldspikkeldikkopje, Klein Tijger- en Adonis blauwtje. De max viel echter tijdens een laat avond tocht, toen 2 Wilde Katten zich van hun mooiste gestreepte zijde lieten bewonderen.

Gisteren zondag stralende dag vol vogels en vlinders. Leukste vogels waren Orpheusspotvogel, Cirl en Grijze Gors, Zwarte Specht, Kuifmees, Kruisbek en boomklever. Bij de vlinders stalen o.a. klein tijgerblauwtje , moors bruin blauwtje en Asturische Erebia de show. Een avond tocht was goed voor 2 wilde katten.

Foto’s: Frank en Karina

Tekst: Frank

Eindredactie: Machteld