Met Mergus naar Noord-Spanje / Dag 1 en 2

Machteld Kaesemans

We zijn vertrokken. Onze eerste post Corona Mergus reis, bestemming Picos de Europa en wijde omgeving. Doelsoorten Bruine beer en Iberische wolf, naast veel vogelsoorten en leuke landschappen en aangenaam gezelschap. Rit Bilbao Potes net achter de rug en klaar voor avondeten. Vale Gier, Alpenkraai, Europese kanarie, slangen en dwergarend onderweg. Morgen gaan we met de kabellift de Picos op.

18/09/2021

Tweede dag van onze Mergus vogelwerkgroep Noord Spanje reis. Eentje om in te kaderen. Vanuit Fuente De de kabellift op naar de hogere toppen van de Picos de Europa en te voet naar beneden, zo’n 32.500 stappen of 20 km. Ik voel het aan mijn kietjes deze morgen. Mooi weer afgewisseld met een zeldzame regenbui en één hagelbui zorgden ervoor dat het genieten was van de eerste tot de laatste minuut. Overal Vale Gier, Zwarte Roodstaart Tapuit en Waterpiepers. Alpenheggemus, Rode Rotslijster, Lammergieren, Rotskruiper en Steenarend waren de zeldzamere soorten. Veel leuke planten en vlinders, zie foto’s en leuk authentiek hotel in Potes.

Foto’s: Frank en Marc

Tekst: Frank

Eindredactie: Machteld