Mergus Nieuwsbrief 2023/06/11 – Zomerfeest – Schouwen-Duiveland – Drongen goed- Huiszwaluwen

Frank De Scheemaeker

Mergus Nieuwsbrief 2023/06/11 – Zomerfeest – Schouwen-Duiveland – Drongen goed- Huiszwaluwen

Hoys allen – Ziehier met een klein beetje vertraging – het beloofde extra nieuws.

Zondag 10 september 2023: Mergus Zomerfeest – bezoek aan de allernieuwste natuurcompensatieprojecten Antwerpse Haven (straks ook in Zeebrugge?!)

Om jullie te bedanken voor zoveel inzet voor onze projecten – nodigen we jullie uit op ons Zomerfeest. 4 Antwerpse Natuurpunters nemen ons op sleeptouw door unieke natuur – compensatie gebieden op vooral linkeroever!

Het excursie en het middagmaal in    

Julian van Wesemael

+31 (0) 6 22 111 295 (Julian)

+31 (0) 6 22 376 886 (Martine)

Koninginnestraat 2

4568PT Emmadorp

www.opdemariahoeve.nl

www.zonnetrein-groot-saeftinghe.eu

 

worden gratis aangeboden en voor de bus zelf graag 25 euro (10 euro onder de 12 jaar)  storten op het gekende Mergus rekeningnummer be 15 8917 5408 0030 van Mergus, p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge, met vermelding namen van deelnemers. Graag inschrijven via een mailtje naar Frank op fds4022@gmail.com en storting van bovengenoemd bedrag.

Alle details volgen na onze voorbereidingstocht begin juli. Organisatie Karina S en Johan VH met medewerking van het ganse bestuur.

 

Donderdag 22 t.e.m. zondag 25 februari 2024 – weekend naar Schouwen- Duiveland o.l.v. Johan Debuck

Ze zijn ondertussen legendarisch geworden onze weekends naar de Noorderburen! Eind februari zijn nog alle wintergasten aanwezig en duiken reeds de eerste lentevogels op! Een ideale periode en kans op heel wat verrassingen.

Graag jullie kandidatuur als de vliegende bliksem doorgeven aan buk@telenet.be en fds4022@gmail.com in cc. Graag ook opgeven als je chauffeur kan zijn. We slapen zoals ieder jaar in de Schelphoek en voor de prijs van 366 euro per persoon, voor 3 nachten met ontbijt, lunchpakket, avondeten en verblijftaks inbegrepen. Het is de bedoeling dat zo goed als iedere geïnteresseerde meekan. Desnoods leggen we een tweede weekend in! Nadat we alle kandidaturen hebben opgeteld – maken we een definitief programma/verdeling/organisatie systeem bekend.

 

 


Woensdag 21 juni 2023 – nachtzwaluwenexcursie naar Drongengoed

21.06.2023 20.15 uur randparking Boogschutterslaan 41 (achter Studiohall) te 8310 Brugge

21.00 uur “ANB parking”, Drongengoedweg, Ursel; 300 m ten westen van taverne “Het Jagershof”

wandeltocht Drongengoed op zoek naar de nachtzwaluw

 

Jan Swimberghe  en Guido Rappé

 

 

Medeorganisator Jan Swimberghe verzoekt alle aanwezig een zaklamp en fluo vestje mee te hebben

Huiszwaluw – oproep tot medewerking

 

Zoals iedere jaar tellen we alle bewoonde nesten in de regio! Vaak in relatie met de subsidieprojecten van de verschillende gemeenten. De vaste tellers krijgen in de loop van de week een extra brief. Maar we werken dat er nu ook opnieuw huiszwaluwen broeden in bv Sint-Michiels en Sint-Kruis en wie weet straks weer in het Brugse stadscentrum en Sint-Andries. Graag onmiddellijk aan Frank doorgeven mochten jullie daar bewoonden nesten vinden.

Met vriendelijke groeten!

Frank en zijn bestuursploeg.

Ps voor de orchideeënliefhebbers – Wim Jans meldt honderden exemplaren (waaronder verrassend veel bokkenorchissen en ook hondskruid) langs de Louis Coiseaukaai (zeekanaaloever) net voor de herdersbrug als je van Brugge komt.