Sfeerverslag Mystery Bird Quiz uitreiking – donderdag 28 maart – zaal “Onze Ark” St. Michiels

Machteld Kaesemans

Voorzitter Frank De Scheemaeker.

 

Meer dan 60 vogelaars waren gisterenavond aanwezig op de vijfde en laatste Ark avond van het voorbije winterhalfjaar.

 

 

 

 

We startten de avond met de 6 vogelaars die alle opnames juist determineerden van de net afgelopen mysterybird competitie, vooraan te roepen.  Proficiat aan Jan Baert, Paul D’hoore, Miguel Demeulemeester, Rik De Jaegher, Kris Lesage (verontschuldigd) en Nayama Willemyns.  Eerstgenoemden mochten allen een heerlijke fles wijn in ontvangst nemen.  Nayana – onze youngster (12 jaar!) – werd door Valérie’s onschuldige hand als winnares van de boekenbon van 30€ uit de trommel getrokken. Proficiat.

 

 

Foto  /   Valerie

 

De mystery bird competitie begeesterde dit jaar een record aantal van meer dan 100 regelmatige deelnemers. Wellicht een unicum voor de Lage Landen. Er werd ferm gezocht, gestudeerd, vergeleken….we hebben erg veel bijgeleerd.

 

Nog een oprecht woord van dank aan Patrick Keirsebilck en Johan Debuck voor de perfecte organisatie. Iedereen klaar voor een vierde editie?

 

Over de drie rondes heen – scoorde niemand het  maximum van 30 op 30. Chris Melis en Rik De Jaegher haalden wel in twee van de drie het maximum. Knap.

 

 

 

 

Daarna volgde een boeiende uiteenzetting van ‘meeuwenfreak’ Peter Adriaens. We werden mee op wereldreis genomen doorheen  4 verschillende continenten. We leerden adulten en immaturen te onderscheiden ook zuivere en hybride vogels. Geen twee meeuwen zijn gelijk, en in de meeste vogelgidsen zijn er nogal wat hiaten en foutjes te vinden. We merkten dat het Peter Adriaens zijn passie en zijn leven is en dat er verdomd mooie meeuwen bestaan. Het was niet altijd eenvoudige materie, maar toch hebben we met zijn allen opgestoken dat volhardende en  nauwkeurige natuurstudie leerrijke informatie en voldoening kan bieden. Peter, het was knap van je, bedankt!

 

 

 

 

Tekst Frank De Scheemaeker

Foto’s: Pierre Ackou.