Sfeerverslagje Obbsmap-Avimap-Smartphone-Waarnemingen.be uitlegavond – woensdag 11 februari 2015 in Groenwaecke

Frank De Scheemaeker

We telden 28 aanwezigen op deze bijzonder interessante cursus avond!

 

 

Frank vz verwelkomde Koen Leysen, cursusgever en reikte de Mergus Award 2015  uit aan Geert Declercq voor zijn na al jarenlang volgehouden organisatie van de vele vogelvogeltellingen en aan de Werkgroep Uitkerkse Polder voor hun niet aflatende inzet bij het beschermen van dit unieke polderlandschap!


Daarna nam Koen Leysen het woord en gaf eerst een overzicht van het bestaande invoerprogramma www.waarnemingen.be en de nieuwe of weinig gebruikte extra opties die het programma te bieden heeft voor het invoeren van waarnemingen! Indrukwekkend.

Daarna kwam het programma Avimap uitgebreid aan bod en leerde/herhaalde Koen ons hoe je waarnemingen kunt invoeren en hoe je de resultaten kunt verwerken en opvragen. Bijgestaan door Dominique V beantwoordde hij deskundig alle vragen van de aanwezige cursisten.


Tot slot werd uitleg gegeven hoe je met je smartphone of losse waarnemingen kunt ingeven in waarnemingen.be of in avimap.be en hoe je deze kunt overzetten, uitwerken en interpreteren.

Het werd een zeer boeiende avond met veel terechte opmerkingen en vragen! Het systeem is  echter zo eenvoudig, handig en tijdbesparend dat je er alleen voordeel mee doet het te gebruiken.

Op Avimap.be kun je alle handleidingen downloaden en alzo de cursus van gisterenavond nogmaals in je zetel met computer en of smartphone bij de hand rustig overdoen.

We bedanken Koen, Dominique, Geert en alle aanwezigen van harte. Bij verdere vragen kun je steeds Dominique of Frank  contacteren.

Frank De Scheemaeker