Aalscholvertelling 12 november 2011

Wim Jans

De resultaten van de aalscholvertelling zijn nu allemaal binnen, we zijn er weer in geslaagd om alle bekende slaapplaatsen te tellen. Dat geeft het volgende resultaat: Expresswegput: 26 vogels, Blauwe Toren 40 vogels, Vloethemveld 212 vogels(dit is wellicht een lichte onderschatting), Damme; alleen slaapplaats 1 was bezet 72 vogels, Zwin 8 vogels, Zelzatebrug tot Palingpot 192 vogels, Put van Cloedt 19 vogels, Misériebocht 54 vogels. In het totaal geeft dat 611 vogels, dat is beduidend minder dan de vorige jaren. Ik denk dat het zachte weer een rol heeft gespeeld en wellicht zijn er minder aalscholvers van het noorden tot bij ons getrokken. Als ik al de resultaten heb van de Koen Devos dan bericht ik daar nog wel eens over.
Het kan ook zijn dat we niet alle slaapplaatsen kennen: zo sliepen er 2 vogels aan de Buffelbrug, 4 vogels aan de Zandberghoeve en wellicht 25 vogels aan Polderwind. Dat geeft een resultaat van maximum 642 vogels wat nog duidelijk minder is dan de vorige jaren. Met dank aan alle tellers van dienst: Emmanuel Crul, Rudi Vantorre, Kris Struyf, Gabriël Wieme, Stefaan Anseeuw, Marc Deceuninck, Frank De Scheemaeker en Luc De Cat.

Wim Jans