Azerbaijan 21/05/2014 tot 31/05/2014

Valérie Goethals

Een niet alledaagse bestemming voor birdwatchers en een niet evident te organiseren reis. Na Georgië 2012 en Armenië 2013, het sluitstuk van een drieluik in de landen van de Hoge Kaukasus. ‘Azerbaijan het kan’ was het devies voor deze bestemming die deze groep vogelaars hoogst waarschijnlijk als één van de allereersten uit België heeft aangedaan. Azerbaijan, in het zuid-oostelijke gedeelte van het West Palearctisch gebied gelegen is niet meteen bekend bij de westerse ‘vogelaars’. Sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991 werd het slechts sporadisch bezocht, gezien de weinige ‘reports’ die men van dit gebied tussen de Hoge Kaukasus en de Kaspische zee kon vinden. Lees het vervolg van deze unieke reis in dit mooi geschreven en geïllustreerd verslag: AZERBAIJAN14_GO