Trektellen in TARIFA – Spanje.

Machteld Kaesemans

2015-09-03 Tarifa

 

 

30/08/2015.

Zes Mergussers vertrokken zondagmorgen, vroeg in de ochtend, vanaf de luchthaven van Oostende richting Malaga. Met een uurtje vertraging kwamen ze daar aan. Een minibus stond op hen te wachten en nu ging het richting Tarifa met de nodige stops.

 

Om 20u50 stuurde één van hen een smsje: “ Wauuuuuuuuw niet normaal, met honderden, van alle soorten door elkaar. Mooie plaatjes kunnen schieten! Reeds 54 soorten, grauwe kiekendief, wespendief, dwergarend, bijeneter, zwarte ibis, koereiger, grijze wouw, witwangstern, zwarte wouw, grauwe klauwier enz….” Dus het was een succesrijke dag en hun nachtrust was wel verdiend na zo’n lange tocht!

 

 

Hotel La Torre Tarifa

 

2015-09-03 hotel-la-torre

 

 

 

31/08/2015

De ganse morgen was het zeer rustig aan de trektelpost. Er was niets te zien door de hevige mist! Pas na 12u trok die op en  bemerkten ze dat ze op de verkeerde plaats stonden. De vogels hadden een andere route gekozen. Ze verplaatsten zich en wat ze toen zagen was…UNIEK! Ruwweg geschat spotten ze 2800 wespendieven, 1000 dwergarenden, 700 zwarte wouwen, 50 aasgieren en ontelbare bijeneters.

Daarna gingen ze varen en noteerden nog vale- en pijlstormvogel, grote en zwarte stern, Jan-van-gent e.a.

 

 

Roofvogeltrek

 

2015-09-03 trek van roofvogels

 

 

01/09/2015

Veel details kan ik hier niet over kwijt. Ze vertoefden in de omgeving van Cádiz, La Janda en La Brêna y Marismas de Barbate. Alles opsommen zou te ver leiden. Ik noteer: hop, roodkopklauwier, vale gier, verscheidene steltlopers en sterns.

 

 

Dwergarend / Marc Nollet

 

2015-09-03 Dwergarend Marc Nollet

 

 

02/09/2015

Op trek werden zwarte wouwen, dwergarenden, slangenarenden, maar ditmaal geen enkele kiekendief gezien…raar toch hé ! ‘s Namiddags stalen de vale gieren de show. Hun lijst puntte af op 107 soorten.

 

 

Medina Sidonia

 

2015-09-03 Laguna de Medina Sidonia

 

 

03/09/2015

Vandaag reden ze naar Medina Sidonia aan de Laguna, terug te vinden op de kaart bovenaan. Aan de zoutvlaktes rond Cadiz waren de waarnemingen iets minder spectaculair, alhoewel een rosse waaierstaart, purperkoet, kleine torenvalk, slangenarend, vale gier en vele anderen niet te versmaden zijn!

 

De teller staat nu op 119…niet slecht! Het lijstje van vlinders en libellen moest nog afgewerkt worden.

 

Het eten in het hotel is uitstekend. Iedereen maakt het goed behalve hier of daar een kleine verkoudheid. Wat hen in de volgende dagen te wachten staat weet ik niet. Ze keren terug op zondagmorgen om 9u45 uit Malaga en komen aan in Oostende rond 12u50.

 

We wensen hen het allerbeste en zij doen aan elkeen de groetjes.

 

Machteld Kaesemans.

Thuisverslaggeefster.