Scandinavië (Zweden, Noorwegen en Finland) 26/05/2008 tot 19/06/2008

Valérie Goethals

OLAND, VARANGER en KUUSAMO

Dit verslag van een rondreis van een maand doorheen Scandinavië brengt je vooreerst naar het orchideeën- en vlinderrijke ‘Alvaret’ op Öland in Zweden. Dit lieflijke eiland kent eveneens een zeer grote verscheidenheid aan vogels, vooral in de trekperiode. Vervolgens trekken we doorheen Zweden en Finland naar de Noordkaap met als bestemming de fjells en de kusten van het vogelrijke Varangerschiereiland met zijn typische noordelijke en oostelijke broedvogels. We eindigen onze trip met een doorreis door Finland waar we vooral de streek rond Kuusamo aandoen, op zoek naar enkele zeldzame broedvogels die hier hun meest westelijke verspreiding kennen. Geniet met ons mee met dit verslag dat rijkelijk werd geïllustreerd met uitzonderlijke vogelfoto’s van onze huisfotograaf! SCANDI08_VG