Spanje – Gallocanta 30/09/2009 tot 7/10/2009

Johan Van Heulebrouck

SPANJE – GALLOCANTA:

Gallocanta, kraanvogelland en een naam als een ochtendlijke zangroep en minder bekend in onze regionen is voor onze Noord-Spaanse vogelvrienden de evenknie van het Franse Lac du Der-Chantecoq. Het weze hen gegund en een verblijf aldaar opent onverwachte mogelijkheden met een brede waaier van waardevolle waarnemingen. Wat volgt is het verslag van een weektrip door de steppes (estepas/zonas esteparias), de landbouwgebieden vol overrijpe zonnebloemen rond het zoutmeer en door de verblijdend mooie landschappen van de Rio Piedra en de Alto Tajo. En om in schoonheid te eindigen verbleven we nog twee nachten in Lécera nabij Belchite, het Spaanse kroondomein van alle in Spanje voorkomende leeuweriken, inclusief de Dupont’s. SPANJE2009_JVH