Buysscheure-Booneghem-Clairmarais

Frank De Scheemaeker

Gisteren zaterdag 21 mei prachtwandeling gemaakt in het bocagelandschap van Buysscheure, net ten oosten van Clairmarais – Noord-Frankrijk. De 7 km lange wandeling – vers le Paradis genoemd was goed voor 3 zp Geelgors, 4 zp Braamsluiper, 6 zp Grasmus, 2 zp Zomertortel, 1 terr. Roodborsttapuit, ¬†overvliegende Wespendief, Buizerd en Sperwer. Ook Spotvogel, Koekoek, Groene Specht en Kleine Karekiet aanwezig. Kleine Vos, Orangjetip¬†en Anisosticta 19 punctata waren leuke insectenwaarnemingen. In het nabijgelegen moeras van Booneghem o.a. Cetti’s Z, Rietzanger, w Bruine Kiek en Boomvalk. Een aanrader bij mooi weer. Vandaag nabij Boulogne ondanks de stormachtige wind opnieuw op enkele plaatsen ‘Groentjes’ ontdekt. Wist niet dat die zeldzame soort bij ons – zo algemeen was in de Boulonnais.