Roodkeelpieper

Frank De Scheemaeker

vanmorgen vroeg op pad gegaan naar de Uitkerkse polder, zeer mooi weer maar aan de frisse kant.Het was prachtig om het gezang van de Rietzangers  te horen, toen ik ter hoogte van de Drijfstraat kwam viel het mij op dat er een pieper op een paaltje zat te zingen. Ik dacht aan een gewone Graspieper en dacht die niet te fotograferen, hij bleef zeer lang zitten en toen dacht ik , die wil zeker op de foto. Toen ik door de lens keek merkte ik op dat het geen gewone was, de borst en onderkin waren rozerood gekleurd en de vogel was wat fijner dan een Graspieper. Thuisgekomen en foto bekeken op  de computer, ik raakte er niet definitief aan uit, dan naar Frank gebeld en kon me wel vooruit helpen, hij dacht aan een Roodkeelpieper of een Waterpieper, toen ik de bevestiging kreeg van Walter Roggeman dat het zeker om een Roodkeel ging kon mijn dag niet meer stuk.