OPLOSSING NR 8 MYSTERY BIRD COMPETITIE

Johan Debuck

Voor deze opgave kwamen er 64 antwoorden binnen, 46 personen gaven het juiste antwoord.  Veel antwoorden gingen naar grutto/rosse grutto/wulp/regenwulp. De gebandeerde staart en de witte rugwig is duidelijk zichtbaar op deze foto, wat eigenlijk de grutto al uitsluit.  Ook de gekartelde randen in de vleugelpunten sluiten grutto uit, er blijven ons dus nog wulp/regenwulp en rosse grutto over. Een wulp/regenwulp zouden veel meer gestreept zijn op bovenhals /zijborst en buik.  Neem daarbij nog de bruingele/roze zweem op de voorhals ( duidelijk zichtbaar op de foto), we hebben hier te maken met een rosse grutto. Na deze opgave blijven er nog steeds 20 deelnemers over die alles juist hebben, zijnde 16 mannen en 4 vrouwen.  De foto werd door Patrick Keirsebilck genomen in Tarifa ( Spanje) op 12/09/2011.