OPLOSSING NR 10 MYSTERY BIRD COMPETITIE + WINNAARS

Johan Debuck

Voor deze laatste opgave ontvingen we 52 antwoorden, 26 ervan hadden het korrekt. De meeste antwoorden gingen naar grauwe gors/veldleeuwerik/boomleeuwerik.  De vogel op de foto heeft geen grijsbruine lengtestrepen op zijn kop en rug. Ook zie je op de foto een wittige wenkbrauwstreep en bleke delen bovenop de kop. Daarmee kunnen we grauwe gors al uitsluiten.   Een boomleeuwerik kunnen we uitsluiten doordat de wenkbrauwstrepen , die zeer duidelijk zijn bij boomleeuwerik, niet in een V samenkomen op het achterhoofd. Ook het wit-zwart-wit patroon bij de vleugelbocht zou op deze foto al zichtbaar moeten zijn.

Hierbij een andere foto van dezelfde vogel,  de veldleeuwerik. De witte buitenstaartzijden zijn dus in zit niet altijd zichtbaar. De foto’s werden door Patrick Keirsebilck genomen te Kegen ( Kazachstan ) op 14/5/2012 .Na deze 10 opgaves bleven uiteindelijk nog 6 deelnemers over met alles juist, zijnde Nayana Willemyns – Miguel Demeulemeester – Rik de Jaegher – Jan Baert – Paul Dhoore en Kris Lesage. Een hartelijke proficiat aan de winnaars en dank aan alle deelnemers. En we houden er nog efkens de spanning in. Komend weekend worden de 6 namen in een trommel gestopt en wordt via trekking door Valérie de uiteindelijke winnaar/winnares bekendgemaakt. Eeuwige Mergusroem + een boekenbon van 30 euro valt binnenkort aan één van bovenvermelde namen te beurt.