OPLOSSING NR 7 MYSTERY BIRD COMPETITIE 2013-2014

Johan Debuck

Voor deze opgave ontvingen we 74 antwoorden, 55 mensen hadden het bij het rechte eind. Voor de ” big 6 ” onder de steltlopers met een rugwig tekenen groenpootruiter-poelruiter-rosse grutto -wulp – regenwulp en zwarte ruiter.  Op deze foto valt in eerste instantie al het groot kleurverschil op tussen armpennen/armdekveren en handpennen/handdekveren. Dit verschil heb je niet met een groenpootruiter ,poelruiter, zwarte ruiter. Ook is de vogel te zwaar/te groot voor een groenpoot ,poelruiter, zwarte ruiter en een zeer duidelijke gebandeerde staart. Ook de kleur van de poten speelt een grote rol, hier duidelijk zwarte poten, daarmee stel je eigenlijk soorten als regenwulp, wulp, groenpoot, poelruiter, zwarte ruiter buiten spel met grijsgroene , blauwgrijze en rode poten . Ook is er nog een oranje zweem op de buik merkbaar onder de linkervleugel, we hebben hier dus te maken met een rosse grutto. Deze foto werd door Patrick Keirsebilck getrokken te Uitkerke op 19/5/2013. Na deze opgave blijven nog 30 deelnemers over met alles juist. Ook noteren we tot op heden al 101 verschillende deelnemers, een zeer groot succes, waarvoor dank.