Aalscholvertelling 16/01/2016

Wim Jans

2016-01-29 Aalscholver Marc Nollet

 

 

We hebben weer een geslaagde aalscholvertelling achter de rug. Zoals gewoonlijk eerst de resultaten. In Beernem zaten er 26 vogels, toch een laag aantal voor deze plaats. Nog lager scoorde de Zandberghoeve namelijk 0 vogels. De Golf was goed voor 14 vogels. In Damme werden er 69 aalscholvers geteld. Frank controleerde de nieuwe slaapplaats in Hoeke : 18 vogels, wellicht zijn deze vogels afkomstig van de oude slaapplaats van het Zwin. De Expresswegput leverde 28 individuen op en de Blauwe Toren 39 aalscholvers. Dan komen we aan de echte grote aantallen: aan de kanalen achterhaven werden er 327 aalscholvers geteld en het Vloethemveld was goed voor 211 aalscholvers. Dat brengt het totaal op 732 aalscholvers voor onze regio. De twee laatste slaapplaatsen zijn dus goed voor 73 % van het totaal aantal aalscholvers dat hier de winter doorbrengt. Dan wil ik nog eens alle tellers bedanken: Gabriël Wieme, Marc Deceuninck en Stefaan Anseeuw, Emmanuel Crul, Frank De Scheemaeker, Nicholas Endriatis, Rudi Vantorre en Luc De Cat. Met deze telling is het winterseizoen voor de Aalscholvers afgesloten, we wachten nu op de lente.

 

Foto: Marc Nollet