BLIKVANGERS van 18-01 tot en met 24-01-2016

Machteld Kaesemans

2016-01-26 Kleine Zwaan Marnix Vyncke

Kleine Zwaan  /  Marnix Vyncke.

 

Roodhalsgans, topper, roodhalsfuut, kleine jager,  smelleken, kleine barmsijs, goudvink en sneeuwgors waren zo wat de nieuwe soorten van deze week. Grote stern werd opnieuw gespot.

 

De Uitkerkse Polder was wel de grootste Blikvanger! In de Drijfstraat en in de Koestraat was er elke dag een drukte van jewelste. Vogelspotters, maar vooral fotografen bevolkten elk hoekje en kantje langs de baan om toch een glimp van de prachtige velduilen op te vangen. In een sierlijke vlucht of op een paaltje, steeds zijn deze vogels een streling voor het oog. Van alle kanten uit België, maar ook heel veel uit Frankrijk werd er afgezakt naar Uitkerke. Uren stond men op de loer om dat onvergetelijk “shot” te maken!

 

Eveneens uniek waren de grote groepen kleine zwaan in Ruddervoorde, Waardamme Oostkamp, zeker de moeite om te gaan kijken!

 

Tot volgende week.

 

 

Topper

 

2016-01-26 Topper1 Maurice Le Compte

Maurice Le Compte

.

Roodhalsgans

 

2016-01-26 Roodhalsgans Marc Rogge

Marc Rogghe

 

 

WAARNEMERS:

Achille Schretter, Albert Neyt, Annemie Opdebeeck, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Baetsle Rudi, Bart Dumez, Bart Van Gelder, Bart Van Thuyne, Bart Vantorre, Benoit Van Damme, Bert Verpoorten, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Christophe Jacobs, Daniel Bleus, Danny Claeysier, Danny Vdk., Dany Depauw, Devos Johan, Diane Muraille, Dirk Verstraeten, Dominique Bauwens, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Filip Declerck, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frank Descamps, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Freddy Rogiers, G. Chardome, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Georges Mathieu, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans Claes, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert, Hans Vansteenbrugge, Harry Van De Laer, Harry Vandecnocke, Hilbran Verstraete, Hugo De Bruyker, J Vanryckeghem, Jan De Vlaemynck, Jan De Wit, Jan Swimberghe, Jan Van Eeckhout, Jan Vanhoutte, Jasper Louette, Jasper Mussche, Jean Pieters, Jens Derycker, Jerome Detaye, Jo Seynaeve, Johan Beyne, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Joris Elst, Jürgen De Witte, K. Van Parys , Kamil Daneels, Karel Boey, Karina Samyn, Kelle Moreau, Klaas Debusschere, Koen Baute, Kris De Wit, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Van Den Kerchove, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Rogghe, Marc Van Daele, Marie-Pierre Vanseveren, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Maurice Le Comte, Mike Vandeperre, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Nicolas Vanermen, Noël Vervaecke, Olivier Dupont, P. Vandepitte , Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Philippe Blomme, Pierre Blockx, Régy Goemaere, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Rita Colliers, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Rony Van Houdenhove, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sebastiaan Hanoulle, Serge Allein, Sien Van Looveren, Simon Feys, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Cornelus, Stephan De Rouck, Steven De Bruycker, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Sven Maly, Sylvian Hotton , Thibault Snauwaert, Thierry Debaere, Thijs Himpe, Thijs Tanghe, Tine Devroye, Tom Vermeulen, Valérie Goethals, Van De Velde Lode, Vandenbulcke Stéphane, Vandeputte Christian, Verduystert J.P, Wannes Bos, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Lammerant, Wim Rommel, Wim Trio, Yves Decneudt.

 

Velduil

 

2016-01-26 Velduil1 Danny Claeysier

Danny Claeysier

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Uitkerkse Polder

.

MARNIX MACHTELD

Pierre Ackou.

 

 

.

Roodhalsgans: Uitkerke Weiden.

Kleine zwaan: Ruddervoorde, Waardamme, Middelburg, Oedelem, Oostkamp, Wingene

Topper: Roksem Put.

Nonnetje: Achterhaven.

Middelste zaagbek: Achterhaven.

Rosse stekelstaart: Roksem Put

IJsduiker: Zeebrugge.

Roodhalsfuut: Achterhaven.

Lepelaar: Achterhaven.

Roerdomp: Zedelgem, Uitkerke, Ettelgem.

Koereiger: Meetkerke, Klemskerke, De Haan.

Grote zilverreiger: Damme, Meetkerke, Zedelgem, Houtave, Stalhille, Lapscheure, Moerbrugge, Oostkamp, Oudenburg, Brugge, Zuienkerke, Varsenare, De Haan.

Bruine kiekendief: Uitkerke, Klemskerke, Achterhaven, Ettelgem, Vlissegem, Oudenburg.

Blauwe kiekendief: Knokke, Uitkerke, Zeebrugge, Lapscheure, Stalhille.

Havik: Zedelgem.

Smelleken: Knokke, Achterhaven.

Slechtvalk: Zedelgem, Damme, Uitkerke, Brugge, Zeebrugge, Oedelem, Oostkamp, Knokke, Klemskerke, Oudenburg, Achterhaven.

Waterral: Moerbrugge, Damme, Oostkamp, Beernem, Meetkerke, Assebroek, Fonteintjes.

Bokje: Assebroek, Knokke, Achterhaven, Damme.

Paarse strandloper: Blankenberge Haven, Knokke.

Pontische meeuw: Het Zwin.

Geelpootmeeuw: Blankenberge Strand.

Grote stern: Knokke.

Kleine jager: Heist Oostdam.

Zeekoet: Heist (dood)

Alk: Heist (dood)

Kerkuil: Blankenberge, Varsenare.

Bosuil: Loppem, Oostkamp, Beernem, Assebroek, Wijnendale.

Velduil: Uitkerke, Assebroek, Knokke.

Kleine bonte specht: Assebroek.

Zwarte specht: Wingene, Sijsele, Assebroek, Beernem.

Roek: Damme, Oostkamp, Hertsberge, Sijsele.

Cetti’s zanger: Achterhaven, Zeebos.

Waterpieper: Uitkerke, Knokke, Wingene.

Kleine barmsijs: Loppem

Goudvink: Knokke.

IJsgors: Knokke.

Sneeuwgors: Heist Oostdam.

 

.

Grote Stern    /    Kleine Jager

 

2016-01-26 Grote Stern Jacob Molenaar 2016-01-26 Kleine Jager Hilbran Verstraete

Jacob Molenaar  /  Hilbran Verstraete

 

 

Machteld Kaesemans  26/01/2016