OPROEP TOT MEDEWERKING: NIEUW MERGUS LOGO

Frank De Scheemaeker

Vooreerst wensen we onze trouwe lezers van onze website mergus.be oprecht te danken voor de grote en stijgende interesse in alles wat we doen.  Sinds jaar en dag streven we ernaar om jullie een boeiende website met toffe artikels aan te bieden.  De wekelijkse blikvangers van Machteld vormen daarbij een echte blikvanger !

 

Samen met jullie stellen we echter vast dat onze website meer en meer verouderd oogt.  De nood aan een opfrisbeurt dringt zich dan ook op. Daarbij willen we rekening houden met een stijgend gebruik van allerhande mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. De tijd van klikken en dubbelklikken is stilaan voorbij …  Met zijn allen swipen we dat het een lieve lust is.

 

Vorig jaar besliste het bestuur om een totaal nieuwe website te ontwerpen. Hiervoor werd een aparte werkgroep opgericht. Op 15 december van vorig jaar gingen Machteld, Marc, Paul, Johan en Marc met vol enthousiasme van start.  Op deze eerste samenkomst werd de behoefte aangevoeld om niet alleen de website onder handen te nemen maar om tegelijkertijd een nieuw eigentijds logo in een nieuwe huisstijl te creëren. Er is één constante: de naam mergus.be blijft behouden!

 

Al die vernieuwingen kunnen we niet alleen. Al vlug werd de idee gelanceerd om hiervoor een wedstrijd uit te schrijven. Vandaar richten we deze oproep naar jullie allen, sympathisanten van Mergus. We doen graag beroep op de vele talenten die ongetwijfeld bij jullie aanwezig zijn. Als dat geen mooi voorbeeld van participatie is?

 

Voor het ontwerpen van ons nieuwe logo denken we aan iets stylistisch, modern en abstract waarbij de link met de vogels in het algemeen en met één van de drie zaagbekken in het bijzonder nooit ver weg mag zijn. Daarbij hoort natuurlijk een nieuwe hoofdkleur en bijpassende nevenkleuren alsook een nieuwe lettertype, m.a.w. een nieuwe huisstijl. Deze dient eveneens modern en eenvoudig te gebruiken te zijn.

 

Wie van jullie gaat de uitdaging aan? Jullie krijgen tijd tot 15 maart 2016. Daarna komt de werkgroep samen om jullie voorstellen te beoordelen en het uiteindelijke logo te kiezen. De beslissing van de werkgroep is onherroepelijk. Er wordt omtrent deze wedstrijd geen correspondentie gevoerd met uitzondering van vragen om toelichting vanwege de werkgroep. Het spreekt vanzelf dat de indiener van het winnende ontwerp akkoord gaat dat het ontwerp rechtenvrij en kosteloos zal mogen gebruikt worden door MERGUS, dit voor onbepaalde duur.

 

Alle deelnemers mogen zich verwachten aan een mooie prijs, de winnaar zal voor zijn ontwerp gelauwerd worden, een prachtgeschenk in ontvangst mogen nemen en genieten van de eeuwige Mergus-roem.

 

De voorstellen mogen gestuurd worden tegen uiterlijk 15 maart 2016 aan marc.nollet4(at)telenet.be, (at) vervangen door @.