Kleurringen bij ganzen in de Oostkustpolders : nieuwsbericht winter 2012/2013

Marc Nollet

Deze winter behartigen Christine Verscheure en Eckhart Kuijken opnieuw de kleurring projecten bij ganzen in de Oostkustpolders, en fungeren ze als ‘helpdesk’ voor nieuwe en doorwinterde ringaflezers.

Zelf zijn ze zeer regelmatig te velde en hopen zo’n 1000 ringen af te lezen.

Alle waarnemingen kunnen ingevoerd worden via http://www.geese.org ( na registratie).

Voor wie dit wenst fungeren Christine en Eckhart als doorgeefluik. Zeker voor grote aantallen ringaflezingen bij Kleine rietgans kan deze exceltabel handig zijn. Doorgegeven waarnemingen kan je later terugvinden op geese.org.

Belangrijkste nieuws voor deze winter is het intense ringwerk bij Kleine rietgans en dit zowel in het voorjaar (Jutland) als in de broedgebieden (Spitsbergen). Alle nieuwe codes zijn WIT met zwarte inscriptie. Zie foto’s en meer informatie in het nieuwsbericht dat je HIER kan downloaden.