Donderdag 25 oktober 2018: ARK-AVOND – THE LAST FRONTIER

Frank De Scheemaeker

Ken je dat gevoel waarbij soorten of plaatsen je aan het dromen zetten? Brileider is zo’n vogelsoort voor Frederik, onze gastspreker. Alaska is zo’n plaats. Al méér dan 30 jaar. Niet voor niets wordt de staat Alaska ‘the last frontier’ genoemd. Woest, wild, ongerept, meedogenloos, grenzeloos mooi met tot de verbeelding sprekende soorten … Alaska heeft het allemaal. Na drie trips kan Frederik ons een behoorlijk beeld geven van wat deze unieke staat te bieden heeft: de arctische toendra van Nome & Barrow, mysterieuze in mist gehulde eilanden in de Beringzee, Denali, de IJsberen aan de Beaufort Sea. Kom het ontdekken en laat je inspireren.

En er is méér ; tijdens het ‘voorprogramma’ toont hij beelden van rode wouwen, kroeskoppelikanen, voorjaarstrek in Israël, de natuurweelde in de Seychellen en de wintersfeer van Hokkaido (Japan). Klaar voor een visuele rollercoaster van west naar oost?