MERGUS WEEKEND BOULONNAIS…relaas tweede (super) dag!!!

Frank De Scheemaeker

Hoys allen.


Na een heerlijke betaalbare maaltijd in restaurant Le Bistro net t.o.v. onze  Gite en een speelse speech van Jan Di Rupo, zetten we Chris Melis in de bloemetjes voor haar overwinning in de mystery bird competitie. We verwenden Johan eveneens met een geschenk voor de organisatie van het weekend.

Na het avondeten, terug  in de Gite, was er opnieuw een bijzonder gesmaakte quiz.

Zondagmorgen: gepakt en gezakt richting Platier d’ Oye.

Onderweg een Blauwe Kiekendief en voor de happy few een Ruigpootbuizerd! Hoogtepunten in Platier d’Oye waren 10 Boomleeuweriken en 2 Strandleeuweriken die zich van zeer dichtbij en langdurig lieten bekijken. Wegens heftige sneeuwval niet veel te zien rond Fort Grand Philippe.


Foto Marc Nollet

Foto Marc Nollet


De haven van Duinkerke was outstanding. Grote en Kleine Burgemeester lieten zich uitstekend bekijken, leuke aantallen Kuifduiker, Geoorde Fuut en Grote Zaagbekken. Sneeuwgorzen pal langs de weg. Dode en levende Alk en Roodkeelduiker, ook Toppers en veel steltlopers.


Iedereen van harte bedankt voor het leuke, gezellige weekend.

Frank.

Grote en Kleine Burgemeester:  foto’s Marc Nollet.