Sfeerverslagje “NIEUWJAARSBIJEENKOMST MERGUS”

Machteld Kaesemans

 

We mochten niet minder dan 56 Mergus sympathisanten verwelkomen op onze eerste Mergus Nieuwjaarsbijeenkomst in Vormingsplus te St.Pieters.

 

 

   

 

We startten met een gratis drankje voor iedereen en tal van versnaperingen.

 

 

 

 

Om 20u15 opende onze voorzitter Frank het voordrachtgedeelte, met als eerste spreker Rik Vande Kerchove. Rik gaf een overzicht van de activiteiten van de Kerkuilenwerkgroep sinds 2002. We leerden hoe nestbakken opgehangen en gecontroleerd worden, hoe we een ‘guttata’ van een ‘alba’ kunnen onderscheiden en hoe de aantallen evolueerden in het laatste decennium . Het gekrijs van de Kerkuil galmde ook in alle hevigheid door de zaal!

 

 

 

Daarna nam Guido Orbie het woord en becommentarieerde zijn Tierra reis naar Georgië, met allemaal Mergussers, in het voorjaar 2012 aan de hand van een prachtige power point opgemaakt door Marc Nollet. We kregen indrukwekkende beelden te zien van onmetelijke steppes, het Kaukasusgebergte en hoogvlaktes met uitgestrekte meren. We vernamen nieuws over de gids, chauffeur, accommodatie en infrastructuur en vooral over de 183 vogelsoorten die ze daar  waarnamen. Zie ook het uitgebreide verslag op www.mergus.be

 

We sloten de avond af met een oproep van onze voorzitter om deel te nemen en te helpen bij de talrijke activiteiten in de komende maanden.

 

 

 

 

Nadien  werd er nog gezellig verbroederd aan de bar, het was pas net voor middernacht als Peter de barman de deur achter zich kon toetrekken.

 

Met dank voor ieders hulp en aanwezigheid.

 

Voorzitter Frank en zijn team waren heel gelukkig met deze geslaagde reünie.

 

Foto’s  / Marc Nollet & Pierre Ackou.