SFEERVERSLAG DAMME PUUR NATUUR: ZONDAG 10 MEI 2015

Frank De Scheemaeker

 

 

In Damme bevindt zich één van de actiefste Natuurpunt afdelingen van het land: de sympathieke leden  zijn er op velerlei  vlakken erg actief: beheer, educatie en studie. Het is steeds een eer en plezier om als Mergusser met de mannen van Damme te mogen samen te werken en we gingen dat ook met veel plezier in op hun vraag om op 10 mei aanwezig te zijn en de laatste natuurbeheerswerken te mogen bekijken.

 

 

‘s Morgens namen we deel aan de vroeg morgen excursie door heen de stadwallen en de weiden Damse vaart West. 16 enthousiaste deelnemers o.l.v. een Robrecht en Daniël namen ondanks de hardnekkige mist naast  o.a. Braamsluiper, Cetti’s Zanger, Tuinfluiter, Tapuit, Oeverloper, Kleine Plevier, Tureluur, Grutto Kleine Zilverreiger en Torenvalk ook een Vos van op korte afstand waar.

Na de wandeling volgde een heerlijk ontbijt in de tent langs de Damse Vaart en vanaf 10u kon het grote publiek kennis maken met allerhande stands als die van Natuurpunt, Mergus, Oxfam, VELT, verschillende BIO bedrijven, genieten van het muzikaal optreden van en vele andere zaken (schapen scheren, border collies, enz..)

 

 

Ondertussen vlogen de Gier- en Huiszwaluwen heen en weer richting Damme Centrum en liet een Slechtvalk zich ook even kort bewonderen.

 

 

 

Het weer was prachtig: alle tafels en stoelen waren bezet voor het nuttigen van een streekbier of het verorberen van een lekker ijsje. Kortom het was een prachtige familiedag.

 

 

 

Mij rest nog de ganse Natuurpunt Afdeling te bedanken voor de perfecte organisatie en Pieter M, Joris V, Wim J en Tine D om onze stand te bemannen en alle Mergussers die ons een bezoekje kwamen brengen

Frank De Scheemaeker