MERGUSREIS LESBOS: Dag 1 & 2 – 03/05 en 04/05/2016

Machteld Kaesemans

2016-05-04 Griekenland Lesbos

 

Lesbos is het tweede grootste Griekse eiland dat aan de Egeïsche zee ligt vlak voor de kust van Turkije. Het is één van de meest uitgelezen plekken in Europa om de vogeltrek in het voorjaar te beleven.

 

Dinsdag 03/05

Om 5u00 stonden onze deelnemers aan de oprit van de E40 te Loppem om naar de luchthaven van Zaventem  gevoerd te worden.  Het werd een heel lange dag, want door de problemen aan de luchthaven moest men er heel vroeg bijzijn. De wachttijd was niet lang, dus konden ze ondertussen wat bijleren over dingen die ze wellicht zouden zien in de volgende dagen. Op het tablet van Marc werden  alle reptielen opgezocht.

De vlucht naar Athene was voorzien om 12u00 maar vertrok met enige vertraging.

 

2016-05-04 landing boven Athene

 

In Athene was het opnieuw wachten voor de vlucht naar Mytilini, maar ondertussen proefden de mannen het Griekse bier…zo gaat alles wat vlugger!

Bij aankomst keken ze naar een mooie sterrenhemel met tussendoor wat bliksemschichten. Ze werden wel verwelkomd door drie uilen: dwergooruil, kerk- en steenuil.

Ze logeren in Hotel Imerti in Skala Kallonis.

 

2016-05-04 Skala Kallonis

 

 

Woensdag  04/05

Deze morgen spotten ze reeds een Eleonora’s valk voor de rondreis echt begon.

 

Tsiknias River    /    Dwergooruil

 

2016-05-04 Tsiknias river Skala Kallonis 2016-05-04 Dwergooruil Billy Herman

 

Op de eerste stopplaats Tsiknias River was het al prijs met zwartkopgors, rosse waaierstaart, Alpengierzwaluw, oostelijke vale spotvogel e.a.

Het was prachtig weer ondanks de slechte voorspellingen, enkel een buitje tijdens het winkelen voor de lunch.

Alle waarnemingen vinden jullie HIER

 

 

2016-05-04 Imerti Hotel

 

De eerste indruk van het hotel was zeer positief. Het ontbijt was echt lekker met tomaatjes en olijven die heel wat beter smaken dan bij ons! Super leuk is het daar met een heel mooi zwembad!!!  Het eiland loopt wel vol met vogelaars! Dat was het voor vandaag…tot morgen of vrijdag.

 

Machteld, uw thuisreporter.