MERGUSREIS LESBOS: Dag 3 – 05/05/2016

Machteld Kaesemans

2016-05-05 Haventje van Skala Sikaminias Nollet

 

Deze morgen waren onze Mergussers reeds op stap om 6u00. Het begon met klein waterhoen, voor sommigen een lifer voor anderen een ontgoocheling want niet iedereen heeft hem gezien. Op dezelfde plaats “Kalloni area” werd ook blonde tapuit en rotsklever met zijn nestje gespot.

 

Na het ontbijt reden ze door Kalloni saltpans, Napi Valley, Lesbos Koriani en zagen ze bruinkeelortolaan, oostelijke blonde tapuit, slangenarend en zoveel meer. Ook een koppeltje baardgrasmus werd prachtig gezien, net als rouwmees en drie klauwiersoorten: maskerklauwier, grauwe klauwier en roodkopklauwier.

 

2016-05-05 Ruppels Grasmus Paul van Nuys

 

Een lifer voor bijna iedereen was de Rüppels grasmus. Zie hierbij de prachtige omgeving.

 

2016-05-05 Omgeving van Ruppels Grasmus Marc Nollet

 

Na de valley ging het naar de zee. Hier lagen kapotte rubberbootjes maar de kampen waren leeg, dit alles gaf wel een raar gevoel. Turkije konden ze de hele tijd zien liggen over de woelige zee met een koude wind. Alle Mergussers waren goed ingepakt behalve Karina in zomerkleed. Zij bezorgt mij telkenmale deze beknopte gegevens langs Messenger.

Een Audouins meeuw met prachtige rode snavel werd hier gezien net als vele andere soorten. Er werd veel gelachen…de sfeer was prima! Er is veel variatie in het landschap, bergen , zee, veel planten en bloemen, ook veel olijfbomen.

 

De foto bovenaan werd genomen aan het haventje van Skala Sikaminias.

 

Johan en Karina zagen een Perzische eekhoorn. Vier soorten reptielen waaronder een  hardoen en een Balkantoornslang die onder een steen gevlucht was, werden genoteerd. Johan had de steen omgedraaid, maar toen deed ze een nijdige uitval…gelukkig was Johan haar te snel af.

 

Alle waarnemingen van vandaag zie je HIER

Reeds 99 soorten in twee dagen!!!!

 

“Birding along the river”

 

2016-05-05-Marc Nollet

 

Deze foto is van gisteren, maar kreeg ik vandaag toegestuurd net als twee andere afbeeldingen van Marc, waarvoor dank.

 

Als afsluiter :  het eten is prima, veel te veel…gisteravond calamares, genoeg  voor een hele week. Tussendoor kwam een groepje zeer mooie  traditionele muziek spelen…wat wil een “vogelspotter nog meer?

 

Groetjes,

Machteld.