Sfeerverslag van bezoek op 23 mei 2012 aan domein Kampveld olv Romain Deloof

Johan Van Heulebrouck


Gisteren stond onze tweede avondwandeling van het seizoen 2012 op het programma.  Voor de tweede keer trokken we naar een nieuwe Mergus bestemming.  We brachten een bezoek aan domein Kampveld te Oostkamp waar Romain ons op sleeptouw nam.  Niet minder dan 23 enthousiaste deelnemers waren van de partij op deze zomerse avond.  Romain gaf ons eerst wat informatie over de historiek van het domein.  Daarna startten we met een mooie wandeling doorheen prachtige dreven en langs heidegebieden.  We keken, luisteren en speurden alles af op zoek naar vogels, planten en ander leuks.  De ‘social’ talks onder natuurvrienden mochten evenmin ontbreken.  Onderweg onderhield Romain ons over de bewoners van het domein Kampveld.  Hij had het daarbij over de Buizerd, niet schuwe Wespendieven, het zeldzame Dalkruid, Zwarte en Grote Bonte Specht, Kuifmees, Steenuil, Ransuil en vele anderen.  Wie nieuwsgierig is naar al onze waarnemingen kan de gekende website opzoeken waar Machteld onze waarnemingen onder Mergus heeft geregistreerd.   Geinteresseerden vinden meer nuttige informatie over dit prachtige domein op www.natuurenbos.be.  Aan de afwezigen hebben we maar één gouden raad : vereer dit domein samen met jullie familie en vrienden met een bezoek, domein Kampveld heet u van harte welkom.  Op naar de volgende woensdagavond op 6 juni te Vlissegem waar we al fietsend olv Machteld de omgeving zullen verkennen.  Namens de ganse groep nogmaals dank aan Romain.


Johan, Romain en het ganse Mergus bestuur