BLIKVANGERS van 19-09 tot en met 23-09-2016

Machteld Kaesemans

2016-09-27 Grauwe Fitis Joachim Pintens

© Grauwe Fitis  /  Joachim Pintens.

 

Deze week waren er heel wat kleine vogels op trek richting Zuiden. Vooral in Zeebrugge Achterhaven  en Voorhaven, ook aan  Sashul Heist werden zeldzame en zeer zeldzame exemplaren gespot. Bravo voor de ontdekkers want deze vogeltjes spotten en eventueel fotograferen is geen sinecure.  De foto’s zijn niet allemaal even duidelijk maar geven jullie een beeld van de geziene soorten.

Hierbij som ik op: grauwe fitis, sperwergrasmus, bladkoning en ook zeven soorten piepers: roodkeelpieper, grote pieper, duinpieper, graspieper, boompieper, waterpieper en oeverpieper.

 

Een roepende morinelplevier en een overvliegende zeearend in Het Zwin wil ik wel nog benadrukken.

 

Om te weten wat er nogal werd gezien , klik op de link en bekijk de dagelijkse waarnemingen.

 

 

Sperwergrasmus    /    Bladkoning

 

2016-09-27 Sperwergrasmus Johan Buckens 2016-09-27 Bladkoning Johan Buckens

© Johan Buckens

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Arlette Mestdagh, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Augustijns, Bastiaan De Ketelaere, Bert Kindermans, Bram D’hondt, Bruno Beyen, Catherine Priem, Chris Melis, Chris Steeman, Christophe Jacobs, Danny Claeysier, Dany Depauw, Davy Bosman, Denis Van De Casteele, Denis Van Der Elst, Didier Rabosée, Dominique, Dries Candaele, Eli Van Audenhove, Elias Tibax, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Erik Callebaut, Erik Etienne, Erwin Derous, Erwin Sys, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frank Hj Cuypers, Fre D B , Freddy Cordy, Freddy Rogiers, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Gerald Driessens, Gerin Pascale, Gerry Heyrman, Guido Orbie, Guido Rappé, Gwenn Dodeur, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Harry Vandecnocke, Hilbran Verstraete, J Vanryckeghem, Jan Celis, Jan D’hondt, Jan Ranson, Jan Rottiers, Jan Swimberghe, Jan Versigghel, Jean Pieters, Jeroen Vanheuverswyn, Joachim Bertrands, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Jonathan Meire, Joris Elst, Jp Valentin, Karel Tack, Kenny Hessel, Kim Provinciael, Koen Baute, Koen Maertens, Kristof Van Asten, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc De Wit, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Teugels, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Maxime Fajgenblat, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Peter Lambrecht, Peter Schautteet, Peter Tibax, Peter Wijnsouw, Philippe Deprez, Philippe Smets, Pieter Van Hauwaert, Reinoud Allaert, Renaat Vande Meulebroeke, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robin Gailly, Robin Vermylen , Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Rudy Lenaerts, Sam Dewanckele, Sebastiaan Hanoulle, Sébastien Benisch, Simon Vyncke, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Steven Van Den Bussche, Stijn Borny , Stocman François, Sven Maly, Thaisa Wille, Thijs Calu, Tom Goossens, Tom Martin, Tom Vandezande, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Vandewiele Pascal, Vantorre Nils, Verduystert J.P, Vincent Dufour, Vincent Legrand, Ward Tamsyn, Wesley Poelman, Willem Bockx, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wout De Rouck, Wout Opdekamp, Wouter Courtens, Xavier Vandevyvre, Yolan Bosteels, Yvan Cauwenberg, Yves Pieters.

 

 

Roodkeelpieper

 

2016-09-27 Roodkeelpieper Johan Buckens

© Johan Buckens

  

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Grote Pieper  /  Duinpieper  /  Graspieper  /  Boompieper

 

2016-09-27 Grote Pieper Fr & R Simons-De Roeck 2016-09-27 Duinpieper Jonas Ghyselen

2016-09-27 Graspieper Marnix Vyncke 2016-09-27 Boompieper Patrick Keirsebilck

© Fr & R Simons-De Roeck  /  Jonas Ghyselen  /  Marnix Vyncke  /  Patrick Keirsebilck

 

 

VOGELLIJST:

 

Geoorde fuut

Lepelaar

Grote zilverreiger

Visarend

Zeearend

Bruine kiekendief

Grauwe kiekendief

Havik

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Morinelplevier

Bokje

Bosruiter

Kleine strandloper

Krombekstrandloper

Geelpootmeeuw

Grote stern

Zomertortel

Bosuil

Velduil

Draaihals

Zwarte specht

Boomleeuwerik

Cetti’s zanger

Bladkoning

Grauwe fitis

Sprinkhaanzanger

Braamsluiper

Sperwergrasmus

Beflijster

Gekraagde roodstaart

Paapje

Bonte vliegenvanger

Grote pieper

Duinpieper

Boompieper

Roodkeelpieper

Waterpieper

Appelvink

Ortolaan

IJsgors

 

 

Waterpieper    /    Oeverpieper

 

2016-09-27 Waterpieper Chris Melis 2016-09-27 Oeverpieper Hugo De Bruycker

© Chris Melis    /    Hugo De Bruycker

 

Machteld Kaesemans  27/09/2016