BLIKVANGERS van 26-09 tot en met 02-10-2016

Machteld Kaesemans

2016-10-03 Vorkstaartmeeuw Vanmeerbeeck Philippe

Vorkstaartmeeuw  /  Philippe Vanmeerbeeck.

 

Veel nieuwe soorten deze week, waarbij opviel dat op zondag 2/10 heel wat zeevogels gezien werden boven de Noordzee, zoals Noordse- en grauwe pijlstormvogel, vaal stormvogeltje, grote- middelste- en kleinste jager. Ook de zeer zeldzame vorkstaartmeeuw werd gespot.

 

Eveneens deze week op 1 oktober, was het “Birdlife Eurobirdwatch” met simultaan trektellen. De absolute uitschieter, zowel in België als in Nederland, was de overtrekkende GRASPIEPER, dan volgde de vink en de spreeuw. De hele week vlogen ook grote aantallen lepelaars over.

Aan de:

Fonteintjes: graspieper 2658, vink 331, lepelaar187

Zwinplatform: graspieper 247, lepelaar 197

Graaf Visart Brugge: graspieper1987,.

Duinbrug Bredene: graspieper 2068, vink 1895, lepelaar 310.

 

Om af te ronden wil ik ook nog een uiterst zeldzame roze spreeuw vermelden, een grauwe klauwier, een roodkeelduiker en de eerste overvliegende kleine zwanen.

 

Tot volgende week

Machteld.

 

 

Noordse- en Grauwe Pijlstormvogel  /  Vaal Stormvogeltje  /  Roodkeelduiker

 

2016-10-03 Noordse pijlstormvogel Johan Buckens 2016-10-03 Grauwe Pijlstormvogel Johan Buckens

2016-10-03 Vaal Stormvogeltje Filip De Ruwe 2016-10-03 Roodkeelduiker Koen Lepla

© 1 & 2 Johan Buckens  /  Filip De Ruwe  /  Koen Leplae

 

 

WAARNEMERS:

Alain Boeckx, Albert Neyt, Alexis De Munck, Annemie Opdebeeck, Antoine Cornelis, Arne Clicteur, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bastiaan De Ketelaere, Bernard Miserez, Bernard Pasau, Catherine Priem, Chris Melis, Christophe Jacobs, Claes Victor, Cyr Mestdagh, Daan Van Eenaeme, Danny Klaessens, Dany Depauw, David Botteldoorn, David Van Den Schoor, De Boeck Benoit, Dirk De Mesel, Dries Candaele, Dries Van De Loock, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Callebaut, Erik Etienne, Ernesto Zvar en Marjan Gerits, Filip Christiaens, Filip De Ruwe, Filip Goussaert, Florian Martens, Floris Vanderhaeghe, Fons De Wispelaere, François Hardy Fh, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Geert De Clercq, Gerin Pascale, Guido Rappé, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Hilbran Verstraete, I Vd Ende, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jan Verroken, Jean Hugé, Jelle Quartier, Joachim Bertrands, Johan Buckens, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Jos Rutten, Jp Valentin, Kenny Hessel, Koen Decock, Kris Lesage, Kris Van Scharen, Kurt Van Damme, L Feys, Leo Declercq, Lotte Sierens, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Dijon, Luc Teugels, Luc Vanpaemel, Luc Verhelst, Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marc Van Daele, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Mylle Johnny, Noël Vervaecke, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, René Meeuwis, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robin Gailly, Romain Deloof, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Simon Vandepitte, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefan Keereman, Stijn Baeten, Stijn Cooleman, Sven Dhuyvetter, Thaisa Wille, Thomas Defoort, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Verduystert J.P, Véronique Daems, Virginie Sonon, Ward Tamsyn, Wauters Jean, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Heylen, Wim Pauwels, Wim Roelant, Wout De Rouck, Wouter Courtens, Wouter Faveyts, Wouter Van Gompel, Wouter Vanwesenbeeck, Yolan Bosteels, Yves Decneudt.

 

 

Kleine Zwaan

 

2016-10-03 Kleine Zwaan Marnix Vyncke

© Marnix Vyncke

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Roze Spreeuw  /  Grauwe Klauwier  /  Graspieper  /  Lepelaars

 

2016-10-03 roze spreeuw Robin Vermylen 2016-10-03 Grauwe Klauwier Filip De Ruwe

2016-10-03 Graspieper Marnix Vyncke 2016-10-03 Lepelaars Joachim Bertrands

© Robin Vermylen  /  Filip De Ruwe  /  Marnix Vyncke  /  Joachim Bertrands

 

 

 

VOGELLIJST:

 

Kleine zwaan

Zomertaling

Roodkeelduiker

Noordse pijlstormvogel

Grauwe pijlstormvogel

Vaal stormvogeltje

Lepelaar

Roerdomp

Koereiger

Grote zilverreiger

Jan-van-gent

Visarend

Bruine kiekendief

Havik

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Bokje

Krombekstrandloper

Paarse strandloper

Vorkstaartmeeuw

Grote stern

Grote jager

Middelste jager

Kleinste jager

Bosuil

Velduil

Zwarte specht

Grauwe klauwier

Cetti’s zanger

Bladkoning

Braamsluiper

Roze spreeuw

Beflijster

Gekraagde roodstaart

Paapje

Bonte vliegenvanger

Grote pieper

Duinpieper

Boompieper

Kruisbek

Geelgors

IJsgors

 

 

Middelste Jager    /    Kleinste Jager

 

2016-10-03 Middelste Jager Patrick Keirsebilck 2016-10-03 KLeinste Jager Peter Adriaens

© Patrick Keirsebilck    /    Peter Adriaens

 

Machteld Kaesemans   04/10/2016