BLIKVANGERS van 03-10 tot en met 09-10-2016

Machteld Kaesemans

2016-10-10Rosse Franjepoot Filip De Ruwe

Rosse Franjepoot  /  © Filip De Ruwe.

 

Niet minder dan 182 waarnemers gingen op stap in onze Mergusregio en voerden hun waarnemingen in.

 

Heel wat “speciallekes” werden gespot zoals: Raddes boszanger, bruine boszanger en pallas’ boszanger. De zeer zeldzame Aziatische roodborsttapuit en een  graszanger werden eveneens gemeld. Dat er een Siberische tjiftjaf en een Siberische braamsluiper zaten was mogelijk maar niet 100% zeker.

 

Eindelijk kregen we ook een rosse franjepoot op bezoek in Vlissegem put. De eerste roodhalsgans werd gesignaleerd en zoveel meer zoals klapekster, rode wouw, baardman enz.

 

Opvallend was de aanwezigheid van 4 soorten leeuweriken, zoals de kuifleeuwerik; de boomleeuwerik, de veldleeuwerik en de strandleeuwerik.Het herkennen en vinden van deze kleinere vogels vraagt veel kennis, goede ogen, goed gehoor en goed materiaal…niet voor iedereen weggelegd!!

 

Geniet ondertussen met volle teugen van de natuur en al dit moois!!!

 

Machteld.

 

 

Veldleeuwerik / Boomleeuwerik / Kuifleeuwerik / Strandleeuwerik

 

2016-10-10 Veldleeuwerik Marnix Vyncke 2016-10-10 Boomleeuwerik Eric Van Colenberghe

2016-10-10 Kuifleeuwerik Yves Decneudt 2016-10-10 Strandleeuwerik Johan Buckens

© Marnix Vyncke  /  Eric Van Colenberghe  /  Yves Decneudt  /  Johan Buckens

 

 

WAARNEMERS

Albert Neyt, André Delier, Andre Janssens, Anna Schneider, Antoine Cornelis, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Baetsle Rudi, Baptiste , Remy, Bart Broos, Bart Moons, Bastiaan De Ketelaere, Bernard Miserez, Bert Kindermans, C Jacobs, Carl-Eric Anspach, Catherine Priem, Cathy Zanté, D. Peeters, Damien Gailly, David Van Den Schoor, Dierckx Dave, Dirk Werbrouck, Dries Candaele, E J E Boumans, Elie Coremans, Emile Kimman, Emmanuel Crul, Eric Cuvelier, Eric Hermy, Erik Callebaut, F Maes, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Fons Verheyde, Frank De Scheemaeker, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Freddy Rogiers, Frédéric Vanhove, Gaby Wieme, Gauthier Deschamps, Geert De Clercq, Gerin Pascale, Gerrit De Vos, Gie Luyts, Gilles Bavay, Guido Orbie, Gunther Vergauwen, Gwenaelle Vandendriessche, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Hilde Fontier, J Vanryckeghem, Jacques Vanheuverswyn, Jan Baert, Jan Celis, Jan Goossens, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jan Vanwynsberghe, Jean Hugé, Jean-Sébastien Rousseau-Piot, Jelle Quartier, Jimmy Oostvogels, Joachim Pintens, Johan Beyne, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Jonas Pottier, Joris Elst, Joris Everaert, Jos Lootens, Karel Tack, Karl Van Lierde, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Decock, Koen Vandepitte, Kris De Wit, Kris Van Scharen, Krist Calmeyn, Krista Wettinck, Kristof Van Asten, Kurt Boux, Kurt Van Damme, Lebrun Raphael, Leo Declercq, Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Deblauwe, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Vanpaemel, Luc Verhelst, Ludo Nelen, Maarten Goessaert, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Deknock, Marc Hofman, Marc Lievrouw, Marc Van Daele, Margaux Boeraeve , Marijn Bauters, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Matthieu Fabry, Michael Parmentier, Michel Louette, Mylle Johnny, Nathalie Picard, Nick Vanclooster, Nicole Raymakers, Noé Terorde, Noël Vervaecke, Oliver Mechthold , Olivier Dupont, Olivier Hendrick, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Van Gompel, Patrik Vandyck, Paul Decuypere, Paul Matthys, Pecceu Bert, Peter Hofman, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, R. De Jaegher, Reinhardt Strubbe, Reinoud Allaert, Rik Vande Kerchove, Robin Vermylen , Robrecht Debbaut, Roger Goegebeur, Romain Deloof, Ronan Felix, Rudy Deplae, Rudy Lenaerts, Sam Dewanckele, Simon Vyncke, Sophie Philtjens, Stefaan Brinckman, Stefan Keereman, Steven Keteleer, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stocman François, Tom Goossens, Tony Parmentier , Vandierendonck Luc, Vantorre Nils, Verduystert J.P, Vincent Dufour, Virginie Sonon, W Janssen, Ward Tamsyn, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Van Sompel, Wout De Rouck, Wouter Courtens, Wouter Van Gasse, Yente De Maesschalck, Yolan Bosteels.

 

 

Raddes Boszanger

 

2016-10-10 Raddes Boszanger Jan Baert

© Jan Baert

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Bruine Boszanger    /    Pallas’ Boszanger

 

2016-10-10 Bruine Boszanger Johan Buckens 2016-10-10 Pallas'Boszanger Johan Buckens

© Johan Buckens

 

 

VOGELLIJST:

 

Kwartel

Roodhalsgans

Krooneend

Geoorde fuut

Noordse stormvogel

Vaal stormvogeltje

Lepelaar

Purperreiger

Grote zilverreiger

Jan-van-gent

Visarend

Rode wouw

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Grauwe kiekendief

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Strandplevier

Bokje

Krombekstrandloper

Rosse franjepoot

Grote stern

Grote jager

Middelste jager

Kerkuil

Bosuil

Velduil

Klapekster

Baardman

Kuifleeuwerik

Boomleeuwerik

Strandleeuwerik

Cetti’s zanger

Bruine boszanger

Raddes boszanger

Pallas’ boszanger

Graszanger

Bladkoning

Sprinkhaanzanger

Beflijster

Gekraagde roodstaart

Aziatische roodborsttapuit

Paapje

Bonte vliegenvanger

Boompieper

Roodkeelpieper

Waterpieper

Europese kanarie

Kleine barmsijs

Barmsijs onbekend

Kruisbek

Goudvink

IJsgors

 

 

Aziatische Roodborsttapuit    /    Graszanger

 

2016-10-10 Aziatische Roodborsttapuit Johan Buckens 2016-10-10 Graszanger Werner Goussey

© Johan Buckens    /    Werner Goussey

 

Machteld Kaesemans  11/10/2016